Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Önceki akşam 100. Yıl Atatürk Stadyumu’nun Basın Tribünü’nden Bursaspor-Tokat Belediye Plevne Spor müsabakasını büyük bir keyifle izledik. Sezonun ilk maçında Bursaspor 3-0 gibi net skorla rakibini yenip, sahadan galip ayrıldı.
Seyircisi önünde adeta şov yapan Bursaspor’un yeni kadrosu, yönetimi ve teknik ekibi de göz doldurdu.
41 binin üzerindeki seyirci ise ilk maçta stadyumu tıklım tıklım doldurarak 3. Lig’de başka takımlarca kırılması zor bir rekora imza attılar.
Bu haliyle Bursaspor taraftarı da Türkiye’deki her kesimden, spor otoritelerinden büyük puan topladı. Müsabaka öncesi yapılan çağrılara da kulak verilerek kötü tezahürattan kaçınıldı.
Maçı mesleğimizin kıdemlillerinden Tayfun Çavuşoğlu ile birlikte izledik. Gerçekten goler geldikçe biz de yerimizde duramadık.
Maç öncesi stadyum etrafındaki hava da bambaşka idi. Şehre yeniden bütünlük ve kenetlenme gelmişti.
Şeref Tribünü’nde parti ayrımı gözetmeksizin, kulüp başkanından belediye başkanına ve milletvekillerine kadar herkes tek yumruk bir görüntü verdi.
Fakat, çıkışta Bursa’nın bu denli kalabalık seyirci topluluğunu kısa sürede stadyumdan tahliye etmesinin, başka semtlere taşımasının da sıkıntıya yol açtığı bir kez daha yaşandı.
45 bine yakın insanın aynı anda stadyumdan çıkarak, kendi araçlarına, toplu taşıma araçlarına ulaşması veya yürüyerek evine gitmesi başlı başına bir sorun idi.
Stadyum etrafını sarmalayan demir parmaklıkların da seyirci için büyük bir eziyet olduğu biliniyor. Nedense, içerisinde ticari faaliyetinde yer aldığı stadyum çevresinde baştan bu yana o demir parmaklıklar bir türlü kaldırılmıyor. Adeta, sizi hapishaneye girmiş gibi hissettiren demir parmaklıklar konusunda Emniyet’in ısrarını anlamakta güçlük çekiyoruz. Seyirciye her maç esnasında stat etrafında tavaf yaptıran bu ilkel güvenlik tedbirini söküp atacak dirayetli bir idareci bulunamıyor.
Sıkıntı burayla da sınırlı değil. Acemler’de de sürüyor.
İstasyona aynı anda yüklenmenin de Bursaray görevlileri için büyük bir problem olduğu görüldü. Keza, üstgeçidin bile bölgeden karşıya seyirci tahliyesine yetersiz kaldığını fark ettik.
On binlerce seyirciyi stadyuma çekmek maharet ama onları sorunsuz biçimde tahliye etmek, evlerine göndermek de büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor.
Bursaspor’un yeni yönetiminin bu konuda daha cesur kararlar alması ve adımlar atması gerekiyor.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Aslında çözüm belli maç günü
Hayran cad. yi araç trafiğine kapatılması birde araç oto parkına kapatılması
Bir iki saat içinde kimse kalmıyor, 40 bin kişi maça geliyorsak bunu da göze alacağız, dileyelim ki hep kazanalım güle oynaya eve gideriz