Bursaspor sevdası 30 yıllık arşiv yaptırdı

Fanatik taraftarı olduğu Bursaspor’un 30 yıldır gazetelerde çıkan haberlerini arşivleyen Müjdat Gürsoy’un bu hobisi sayesinde yeşil beyazlı takımın tarihi yeni nesillere aktarılıyor. Aynı zamanda taraftarlar derneği başkanı olan Gürsoy, 3 cilt ve binlerce

Bursaspor sevdası 30 yıllık arşiv yaptırdı
Orhangazi Bursasporlular Derneği Başkanı Müjdat Gürsoy’un ilginç hobisi yeşil beyazlı takım için çok değerli bir arşiv oluşmasına neden oldu. 30 yılı aşkın bir süredir Bursaspor’un her maçından sonra gazetede çıkan haberlerini arşivleyen Gürsoy, böylece çok değerli bir eserin sahibi oldu. Bursaspor tarihine ışık tutan Gürsoy’un arşivi yeşil beyazlı takıma gönül verenlerin en büyük kaynağı oldu. Müzeyi ziyaret eder gibi Gürsoy’un odasını ziyaret eden taraftarlar Bursaspor’un 30 yıl önce oynadığı Galatasaray maçında neler olduğunu nasıl bir futbol sergilendiğini okuma fırsatı buluyorlar.
 
HER GÜN GÖZ GEZDİRİYOR
 
Büyük bir titizlikle biriktirdiği gazete kupürlerini ciltleyerek dernek binasındaki odasında bulunduran Müjdat Gürsoy, gönül verdiği Bursaspor’un yıllar önceki ile bugünkü maçlarını karşılaştırıyor. Arşive her gün göz attığını belirten Gürsoy, “30 yıl öncesinin Bursaspor’u ile bugünü karşılaştırmak bana büyük keyif veriyor. Örneğin geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş ile karşılaştık. Ertesi gün çıkan gazeteyi okuyup birde 20 yıl önceki gazeteye bakıyorum. Adeta tarihte yolculuk yapıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X