Bursaspor startı Adana’da veriyor… Yolun sonu ‘Süper’ olsun…

Sezonun ikinci yarısına Adana Demirspor maçıyla başlayacak Bursaspor’da tek hedef galibiyet… Ligin ilkyarısında 3-1 yenildiği rakibiyle bugün 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda saat 19.00’da karşılaşacak yeşil beyazlılar, hem rakibinden rövanşı almak hem de devreye güzel başlamak istiyor. Mücadeleyi Onur Özütoprak yönetecek.

Bursaspor startı Adana’da veriyor… Yolun sonu ‘Süper’ olsun…

TFF 1. Lig’de ikinci yarı perdesi bugün açılıyor. Ligin ilkyarısında transfer tahtası açık olmamasına rağmen genç oyuncular ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden ancak sergilediği performans ve aldığı sonuçlarla herkesin takdirini kazanan Bursaspor, ikinci yarının ilk maçında bugün deplasmanda Adana Demirspor’a konuk olacak.

Ara transfer döneminde kadrosuna bir çok oyuncu katan rakibi karşısında hem ilkyarıda aldığı yenilginin rövanşını almak hem de bu devreye güzel bir başlangıç yapmak isteyen yeşil beyazlılar, rakibiyle 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda saat 19.00’da karşı karşıya gelecek.

RÖVANŞI ALMAK İSTİYOR
Mücadeleyi İstanbul bölgesi hakemi Onur Özütoprak yönetecek. Özütoprak’ın yardımcılıklarını ise Mehmet Kapluhan ve Ferdi Karadoruk yapacak. Mücadelenin 4. hakemi de Gökhan Alkayalar.

Bugün oynanacak karşılaşma öncesinde Bursaspor, 27 puanla 9. sırada yer alırken, Adana Demirspor ise 31 puanla 5. basamakta bulunuyor. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan karşılaşmada Timsah, Ali Akman’la 1-0 öne geçmesine karşın, rakibinin Mehmet Akyüz (2) ve Hasan Kılıç’la bulduğu gollere engel olamamış ve sahadan 3-1’lik yenilgiyle ayrılmıştı.

Timsah üstün
Bursaspor, rakibiyle bugün 53. kez kozlarını paylaşacak. Ligin ilkyarısında yenildiği rakibinden rövanşı da almak isteyen yeşil beyazlılar, bugün kadar 52 kez karşı karşıya geldiği Adana Demirspor’a karşı 24 galibiyet elde etti. Adana ekibinin 16 kez kazandığı randevuda 12 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda hakemler 10 kez de kırmızı kartına başvurdu. Adana’da oynanan maçlarda ise ev sahibi ekibin üstünlüğü söz konusu. Rakibine 26 kez konuk olan Bursaspor, bu mücadelelerden yalnızca 6’şar galibiyet ve beraberlik çıkarırken, 14 mücadeleyi ise kaybetti. Yeşil beyazlılar, geçen sezon Adana’da oynadığı her iki karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılırken, bu kez kazanarak buradaki galibiyet hasretine son vermeyi amaçlıyor.

İkisi de formda
İki ekip de son maçlarında formda bir görüntü çizdi. Adana Demirspor, ligde oynadığı son 4 maçının 3’ünü kazanarak zirve iddiasını sürdürdü. Bu sezon iç sahada 9 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen Adana ekibi, son iki maçını da kazandı. Bursaspor da ligdeki son 5 maçında yenilmezken, bu mücadelelerin 4’ünden galibiyetle ayrıldı. Sadece bir kez berabere kalan Bursa ekibi, deplasmanda da 3 maçtır kaybetmiyor.

Moraller yerine geldi
Karşılaşma öncesinde Bursa galibiyet için kenetlendi. Son dönemlerde mali açıdan sıkıntılı günler yaşayan Bursaspor Kulübü’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 1 milyon liranın üstünde katkı sağladı. Futbolcuların alacaklarının ödendiği yeşil beyazlılarda Bursaspor eski yöneticisi Hakan Dinçtürk ile iş insanları Faik Çelik ve Muhammed Etkeser tarafından da 50’şer bin liralık galibiyet primi sözü verildi.

Özütoprak’la 2. sınav
Bursaspor’un bugün 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda Adana demirspor’la oynayacağı maçı İstanbul bölgesi hakemi Onur Özütoprak yönetecek. Saat 19.00’da başlayacak karşılaşmada görev yapacak Onur Özütorpark Bursaspor’un 2. kez maçında düdük çalacak. Bu sezon yeşil beyazlı ekibin ilk kez maçını yönetecek Özütoprak geçtiğimiz sezon Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda Timsah’ın 3-2 kaybettiği Giresunspor maçında görev yapmıştı. Onur Özütoprak Adana Demirspor’un da bu sezon ilk kez maçını yönetecek.

İŞTE MUHTEMEL KADROLAR

STAT: 5 Ocak Fatih Terim
HAKEMLER: Onur Özütoprak, Mehmet Kapluhan, Ferdi Karadoruk
YAYIN: 19.00/TRTSPOR-beINMAX1
EKSİKLER: –
EKSİK: Vefa Temel (Bursaspor)

ADANA DEMİRSPOR
1 Emilijus Jubas
95 Khadim Rassoul
2 Tayyip Sanuç
5 Mehmet Uslu
26 Kaan Kanak
84 Gökhan İnler
6 Hamidou Traore
55 Hasan Kılıç
25 Emircan Altıntaş
14 Pa Amat Dibba
17 Mehmet Akyüz
TEKNİK DİREKTÖR: Cüneyt Dumlupınar

BURSASPOR
1 Ataberk Dadakdeniz
2 İsmail Çokçalış
4 Cüneyt Köz
23 Furkan Emre Ünver
3 Onur Atasayar
5 Emirhan Aydoğan
8 Ozan İsmail Koç
36 Burak Altıparmak
7 Burak Kapacak
61 Batuhan Kör
18 Ali Akman
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Er

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X