‘Bursaspor Türkiye’nin lokomotifi’

A Milli Takıma birçok oyuncu veren yeşil beyazlı kulübün alkışı hak ettiğini belirten Baykan, ‘Son yıllarda birçok oyuncu çıkararak ve ihraç ederek farkını ortaya koydu’ dedi.

‘Bursaspor Türkiye’nin lokomotifi’

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Genel Kurulu için Bursa’ya gelen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, OLAY Spor’a önemli açıklamalar yaptı. İlk olarak Bursaspor hakkında konuşan Baykan, ‘Bursaspor, Türkiye’nin lokomotif kulüplerinden. Şampiyonluk sonrası 5. büyük apoletini taktı ve kendini tamamen ispatladı. Son yıllarda birçok oyuncu çıkararak ve ihraç ederek farkını ortaya koydu. Futbolcu fabrikası gibi diyebiliriz. Son zamanlarda çok iyi gözükmese de hak ettiği yere gelecektir’ diye konuştu. 

ÇAĞLAR’A TEBRİK

Mehmet Baykan, A Milli Takım’ın zorlu bir serüvenin ardından Fransa bileti aldığını ve Türkiye’yi sevince boğduğunu belirterek, ‘Türkiye, 1997 yılında bir jenerasyon yakalamıştı ve o ekip güzel işler yapmıştı. Şimdi de böyle bir jenerasyon yakalandı. Hatta bir çoğu Bursaspor patentli. Ben Fransa’da çok başarılı olacağımıza düşünüyorum. Federasyon seçimlerinde Bursa’dan Mustafa Çağlar yönetimde yer aldı. Bu Bursa için önemli. Ona da görevinde başarılar diliyorum’ diye konuştu. 

HER İLE TESİS

Spor Genel Müdürlüğü olarak her ile tesis kazandırmak için uğraştıklarını ifade eden Baykan, ‘Sporcu yetiştirmek çok önemli. Kulüplerimiz her zaman altyapıya çok önem vermeli. Amaç her zaman iyi sporcular yetiştirmek olmalı. Spor Müdürlüğü olarak spora yatırımımız her daim sürecek. Olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezlerini geliştirerek ve çoğaltarak gelecekte büyük başarılar bekliyoruz. Mesela Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrili ama başarımız yok. Olimpik havuzlar yapacağız her yere. Her ilimize stat, salon ve havuz gibi tesisler kazandıracağız’ ifadelerini kullandı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X