Bursaspor yanlış mı yapıyor? 10 maçın 7’sinde başına geldi…

Son iki maçta sessizliğe bürünen Bursaspor’un topa sahip olduğu 10 maçın 7’sinde puan kaybı yaşaması dikkat çekiyor.

Bursaspor yanlış mı yapıyor? 10 maçın 7’sinde başına geldi…

Balıkesir deplasmanından puansız dönerek galibiyet hasretini 4 maça çıkaran Bursaspor’un üst üste ikinci maçını da gol sevinci yaşayamadan tamamlaması hayal kırıklığına yol açtı. Sezon genelinde rakiplerine kıyasla daha fazla topa sahip bir görüntü çizen Bursaspor, bu karşılaşmaların birçoğunda puan kaybı yaşadı.

Balıkesir deplasmanında da yüzde 61’lik topla oynama oranına sahip Bursaspor, sahadan farklı mağlubiyetle ayrılırken, sezon genelinde de rakiplerinden daha fazla topa sahip olduğu 10 maçının 7’sinde puan kayıpları yaşadı. Buna karşın, Bursaspor’un kazandığı 9 maçın 6’sında rakibinden daha az topa sahip olma oranına sahipliği dikkat çekti.

İKİ MAÇTIR SUSTULAR
Ligin 21. haftasına dek tüm maçlarında gol sevinci yaşayan Bursaspor, son maçlarda ise suskunluğa büründü.

Bu sezon ligde ilk kez önceki hafta evinde Tuzlaspor ile golsüz berabere kalarak, rakip fileleri havalandıramadan maçı tamamlayan yeşil beyazlılar, Balıkesir deplasmanında da gol sevinci yaşayamadı. Özellikle, son maçlarda gol yollarında etkisiz kalan Bursaspor’un, oyunsal bazda da iyi bir görüntüde olmaması camiada eleştirilere neden oldu.

RÖVANŞLAR ALINMALI
Bursaspor, bundan sonraki sürecinde ilk iki maçını da evinde oynayacak. Perşembe günü Menemenspor’u konuk edecek olan yeşil beyazlılar, ligin ilk yarısında deplasmanda 2-1 mağlup olduğu rakibinden rövanşı almak isteyecek.

Bursaspor pazar günü de yine ilk maçta 2-1 kaybettiği bir diğer Ege temsilcisi Akhisarspor’u ağırlayacak. Play-off yarışı için kader maçları olarak görülen her iki mücadelenin kazanılması isteniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X