Bursaspor yeni bir tarih yazacak mı? İstanbul’da kritik buluşma…

Bursa’da parkeyi Fenerbahçe Beko’ya dar eden Potanın Timsahları İstanbul’da da zafer peşinde… Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak ve kazananın yarı finale yükseleceği zorlu mücadele saat 20.30’da başlayacak…

Bursaspor yeni bir tarih yazacak mı? İstanbul’da kritik buluşma…

ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında sahasında Fenerbahçe Beko’yu 7 binin üzerindeki taraftarının büyük desteğiyle 97-77 mağlup ederek seriyi 1-1’e getiren Frutti Extra Bursaspor, bugün ya tamam ya devam maçına çıkıyor.

Yeşil beyazlılar, yarı finale yükselecek takımın belli olacağı serinin üçüncü ve son karşılaşmasında Fenerbahçe Beko’yu mağlup ederek adını yarı finale yazdırmak istiyor.

YİNE TARİH YAZALIM
İstanbul Ataşehir’de bulunan Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak zorlu mücadeleyi Emin Moğulkoç, Kerem Baki ve Ziya Özorhon hakem üçlüsü yönetecek. Yeşil beyazlı taraftarlar, Bursa’daki maçta tam 23 üçlük isabeti bulan ve bu alanda bir rekor kıran Frutti Extra Bursaspor’un, ilk kez yer aldığı play-off’larda bir ilke daha imza atacağına yürekten inanıyor.

20.30/Tivibu Spor 2

En iyi atmosfer bizde!

Önceki akşam 97-77 galip geldikleri maçın ardından açıklamalarda bulunan Alimpijevic, açık sahada tempo artırarak bolca üçlük bulduklarını kaydederek şunları söyledi: “İlk maçta mağlup olduktan sonra reaksiyon göstermemiz lazımdı. Fenerbahçe Beko gibi bir takıma karşı deplasmanda 87 sayı atmamıza rağmen kaybetmemiz, savunmamızda bazı şeylerin yolunda gitmediği anlamına geliyordu. Biz de bu maçta gereken reaksiyonu göstermek istedik. Taraftarlarımızın yarattığı atmosferden gurur duyuyorum, şu anda Türkiye’deki en iyi basketbol atmosferine sahibiz. Salondaki herkese teşekkür ediyorum. Sürekli tempoyu arttırmaya çalıştık. Açık sahayı yakalamaya çalışarak bolca üçlük fırsatı elde ettik. Bu oyuncular EuroCup’ta final oynadılar ve böylesine yüzdeli bir maç çıkarmayı hak ediyorlardı.”

Bursaspor çok iyi durumda

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sasha Djordjevic, Frutti Extra Bursaspor adına özel bir maç yaşandığını söyledi. Son maç öncesinde sıfırlanmaları gerektiğini vurgulayan Djorjevic, “Ev sahibi avantajlarını en iyi şekilde değerlendirdiler. Maç içinde momentumu yakalama şansımız oldu, birkaç defa çok yaklaştık ama yapamadık. Gerçekten çok iyi durumdalardı. 23 tane üçlükleri var, Bursaspor adına çok özel bir akşamdı. Artık bundan sonra mental olarak kendimizi sıfırlayacağız, seride durum 1-1. Eve dönüp, tekrar enerjimizi toparlayıp, odaklanıp, birlik olup ve inancımızı kaybetmeden taraftarımızın önüne çıkacağız” dedi.

Yarı finali istiyoruz

Frutti Extra Bursaspor’un milli yıldızı Onuralp Bitim, Fenerbahçe karşısında 22 sayı, 9 ribaund ve 3 asist ve 2 top çalmalık performansıyla 31 verimlilik puanına ulaştı. Maçın en değerli oyuncusu olan 23 yaşındaki basketbolcu, bugün oynanacak serinin son maçını da kazanarak yarı finale yükselmek istediklerini söyledi. Onuralp, “Öncelikle kazandığımız için çok mutluyuz. “Kazan ya da eve dön” maçlarından bir tanesini oynadık. Biz EuroCup’ın bu sezonki formatından dolayı bir ayı aşkındır bu duruma çok alışkınız. Neredeyse çıktığımız her maç “ya eve dön, ya da kazan” şeklindeydi. Böyle bir süreçten geçmiş olmamız bizi bu tür maçlara çok iyi hazırladı. Seri 1-1’e geldi, bizi çok zorlu bir maç daha bekliyor. Sonuçta rakibimizin evinde oynayacağız, çok kaliteli bir takım. Kazandığımız için mutluyum, kendi adıma da konuşacak olursam sahaya istediklerimi yansıttım. Umarım bir sonraki maçta da hem takım olarak, hem de bireysel olarak daha iyisini yapıp galibiyeti alırız” dedi.

Salih Uğraşan’a vefa

Bursaspor basketbol takımında 2015-2018 yılları arasında forma giyen ve takım kaptanlığı yapan Salih Uğraşan geçtiğimiz günlerde basketbol kariyerini sonlandırdığını açıklamıştı. Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, Uğraşan’ı unutmayarak Fenerbahçe maçının devre arasında eski kaptan ve ailesini parkeye davet ederek anı forması hediye etti. Son olarak Finalspor forması giyen Uğraşan’ı bağrına basan Bursasporlu taraftarlar, 3’lü çekirtmeyi de ihmal etmedi. Salih Uğraşan’ın, kendisine gösterilen vefa sonrasında duygulandığı görüldü.

Yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe

Bursasporlu taraftarlar Fenerbahçe Beko ile oynanan maç öncesinde anlamlı bir pankart açtı. Futbol takımının kötü gidişinin aksine basketbol takımının yükselişini konu alan pankartta ‘Yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe’ yazısı yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X