‘Bursaspor zorlukların üstesinden gelir’

Timsah Arena’ya kazanmak için çıkacaklarını belirten tecrübeli teknik adam ‘Zevkli bir maç olacak. Rakibimizin iniş ve çıkışları çok normal. Çünkü sezon başında takımdan ayrılan isimler öyle böyle futbolcular değil’ dedi.

‘Bursaspor zorlukların üstesinden gelir’

Bursaspor’un bu haftaki rakibi Kasımpaşaspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kritik 90 dakikayı Olay Spor’a değerlendirdi. ‘Haftanın en iyi maçlarından biri olacak’ diyen Çalımbay, ‘Kazanmak için sahaya çıkacağız. Bursaspor’da kendi saha ve seyircisi önünde bunu hedefleyecektir. Zevkli ve çekişmeli bir maç olacak. Sivasspor’a kaybettik fakat birçok eksiğimiz vardı. Bursaspor karşısında bu oyuncularımız sahada olacak. Üst grupta yer almak istiyoruz. Bunu başarmak istiyorsak, Bursa’dan 3 puanla dönmeliyiz’ diye konuştu.

500 KİŞİYE OYNUYORUZ

Bursaspor’un bu sezonki performansı için de değerlendirmelerde bulunan tecrübeli teknik adam şunları söyledi: ‘Bursa bir futbol şehri. Takımıyla içiçe yaşayan bir taraftar kitlesi var. Orada çok yakın arkadaşlarım olduğu için onlardan da bunları biliyorum. Tüm kent Bursaspor’la yatıp, Bursaspor’la kalkıyor. Biz de durum çok daha farklı. Kendi sahamızdaki maçları 500-600 kişiye oynadığımız oluyor.’

BİZDE SIKINTI YAŞADIK

‘İç sahada sanki deplasmanda gibiyiz. Bursaspor’un bu sezonki iniş ve çıkışları çok normal karşılıyorum. Sezon başında takımdan ayrılan isimler öyle böyle futbolcular değil. Bugün o isimler Milli Takımın iskeletini oluşturuyor. Kadro yapısının bu kadar değiştiği bir takımda bunlar olağan şeyler. Bursaspor bu zorlukların üstesinden gelecek bir takım. Bizden devre arasında bir iki isim ayrıldı, sıkıntısını yaşadık. Toparlanmamız süre aldı.’

ONUN TAKIMI DEĞİL

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu için de konuşan Çalımbay, ‘Bu kadroyu Hamza Hoca kurmadı. Onun takımı değil bu. Lig arasında gelen bir teknik adam hangi takıma giderse gitsin sıkıntı yaşar. Ben Hamza Hoca’yı şuana kadar ki performansıyla başarılı buluyorum. Bursa’da çalışmak tabii ki kolay değil. Sürekli başarılı olmak isteyen bir camia var yanınızda. Ancak Hamza Hoca bu işi başaracak kapasitede bir çalıştırıcı’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X