Bursaspor’a yeni cezalar mı gelecek? Taraftardan tepki ve çağrı var…

Recep Günay yönetiminin basiretsizliği Bursaspor’un sahada kazandığı 3 puanın TFF tarafından silinmesine yol açtı. Camiada tepki büyük.

Bursaspor’a yeni cezalar mı gelecek? Taraftardan tepki ve çağrı var…

Erdal AKÇAY

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında eksikleri bulunan ve tanınan süre içerisinde bu eksiklerini gidermeyen aralarında Bursaspor’un da bulunduğu Kayserispor, Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor’a 3 puan silme cezası verdi. Kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Futbol Sosyal Sorumluluk, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceleyen kurulun ceza verdiği kulüplerin Tahkim Kurulu’na yapacakları itirazlardan sonuç çıkmaması durumunda TFF, 7 kulübün 3’er puanını silerek puan cetvellerini güncelleyecek.

KOLAY MI KAZANILDI?

Günlerdir Bursaspor camiasında tedirginlikle beklediği 3 puan silme cezası TFF tarafından resmen açıklanırken, yeşil beyazlı camiada infiale yol açtı. Oynadığı 14 maçta 3 galibiyet ve 4 beraberlikle 13 puan toplayan Bursaspor, Ulusal Lisans için gerekli şartları yerine getiremediği için 3 puandan olacak. Bursaspor, 2019-20 sezonunda Mesut Mestan döneminde de 3 puan silme cezası almıştı. Sahada zor şartlar altında kazanılan puanlardan 3’ünün Recep Günay yönetiminin basiretsizliğiyle masada kaybedilmesine tepki büyük oldu.

YENİ CEZALAR YOLDA MI?

Yeşil beyazlı taraftarlar, “Sahada alın teri dökerek altın değerinde 3 puanı alan genç futbolcularımızın emeğine yazık olmadı mı? 3 puan gitti sizde gidin. Bursaspor’un yakasından düşün. Bu kulübü kapatmaya mı geldiniz?” diye tepki gösterdiler. Göreve gelmelerinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen Ulusal Kulüp Lisansı dahi almayı başaramayan yönetimin ocak ayında transfer tahtasını da açamayacağını öne süren taraftar biran önce olağanüstü kongre kararı alınmasını istiyor. En büyük endişe ise FIFA’daki dosyalardan gelecek muhtemel yeni transfer yasakları ve puan silme cezalarıyla Bursaspor’un 2.Lig’den de düşmesi.

3 takım da Beyaz Grup’tan!

TFF Kulüp Lisans Kurulu’nun yaptığı son incelemenin ardından 3’er puan silme cezası verdiği 7 kulüp arasında TFF 2.Lig Beyaz Grup’tan 3 takım bulunuyor. Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor’un üçer puan silinecek. İnegölspor ve Karacabey Belediyespor’a ise ulusal lisans verildi. 2023-2024 sezonu Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Süreci tamamlanırken, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 12’si UEFA, 64’ü ulusal lisans aldı.

Teksas’tan çağrı;

Sevgili Bursalılar, değerli Bursasporlular,

Kendini Bursaspor’un sahibi, Özlüce Tesisleri’ni babasının çiftliği, Vakıfköy’ü kazanç kapısı, samimi Bursasporluları da ‘vazgeçmiş’ sananlar için yolun sonu gelmiştir.

Cumartesi, maçın ardından, saat 18.00’de Özlüce Tesisleri önünde buluşup, rezaleti bitmeyen, şahsi hırsları ile Bursasporumuzu uçurumun eşiğine getiren yönetime hak ettiği tepkiyi veriyoruz.

Tümü haklı gerekçeler ile küskün/dargın tüm dostlarımızı, birlikte yeni bir dönemin kapısını aralamaya, Bursaspor’u yok etmeye dahili yahut harici bir Allah’ın kulunun gücünün yetmeyeceğini göstermeye çağırıyoruz.

Teksas, iradesini ve cesaretini güce/çıkara teslim etmeyenlerin,
Bursaspor da eli, kalbi temiz Bursasporlularındır.

Yumruğu sıkın, ayağa kalkın!

TEKSAS

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X