Bursaspor’da bir ayrılık daha!

TFF’ye başvurup sözleşmesini tek taraflı fesheden genç oyuncuyu ikna çalışmaları sonuç vermedi… Bursaspor’da oynamak istemediğini belirtip ayrılık kararında ısrar eden 19 yaşındaki futbolcu için yeşil beyazlı kulüp tüm yasal haklarını kullanacak.

Bursaspor’da bir ayrılık daha!

27-28 Ağustos’ta başlayacak TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Bursaspor kadrosundan oyuncu kaybetmeye devam ediyor. Gidenler kervanına son olarak yeşil beyazlı kulübün altyapısından yetişen Tuğbey Akgün de dahil oldu. Tıpki Vefa Temel gibi mukavelesine “Bir sezonda 20 maçtan az oynaması halinde sözleşmesi feshedilir” maddesi koyduran Tuğbey, TFF’ye başvurarak serbest kaldı.

YİNE MENAJER OYUNU

19 yaşındaki genç oyuncunun takımda devam etmesi için gerek yönetim, gerekse Sportif Direktör İsmail Ertekin tarafından yürütülen görüşmeler sonuç vermedi. 2.Lig’de oynamak istemediğini belirten Tuğbey’in Bursaspor’dan ayrılmakta ısrar etmesi görüşlerin tıkanmasına sebep oldu. Son 2 sezonda A Takım kadrosunda yer alan Tuğbey’in ayrılık kararında menajeri Cenk Melih Yazıcı’nın da önemli rolünün olduğu ve genç oyuncuya üst lig takımlarına götürme sözü verdiği öğrenildi.

YASAL HAKLAR ARANACAK

Bursaspor’la 2023’te bitecek sözleşmesini özel maddeden yararlanıp tek taraflı fesheden 19 yaşındaki futbolcu geçen sezon ligde 20, Türkiye Kupası’nda da 3 maçta görev yaptı. Kadrodaki oyuncular arasında bonservis getirisi en yüksek isim olarak gösterilen Tuğbey’in bedelsiz ayrılmasını istemeyen yeşil beyazlı yönetim Vefa Temel de olduğu gibi TFF’ye başvurarak yasal haklarını arayacak.

BÖYLE SÖZLEŞMELER OLUR MU?

Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış, üst üste 5 yıl Avrupa kupalarında ülkemizi temsil etmiş ancak son 4 yılda iki lig birden düşmüş Bursaspor’un geçmiş yönetimlerinin futbolcularla yaptıkları sözleşmeler “Bu kadar da olur mu?” dedirten cinsinden. Kulübün haklarını korumadan tek taraflı oyuncuların tüm taleplerini kabul eden anlaşmalara imzaları atan yöneticiler ve onlara ‘dur’ demeyen kulüp avukatları 60 yaşına doğru yol alan koca çınar Bursaspor’a adeta ihanet etmiş durumda. İsmail Çokçalış, Emirhan Aydoğan ve Vefa Temel’in ardından Tuğbey Akgün’ün de sözleşmelerini tek taraflı feshedip gitmeleri özellikle son dönemdeki transferlerde oyuncularla yapılan ağır sözleşmelerle kulübün borç batağına sürükleyenler hakkında görevi kötüye kullanmatan savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.

En değerli oyuncuydu

Piyasa değeri 500 bin euro olarak gösterilen ve Bursaspor’un mevcut kadrosunda en değerli isim olan Tuğbey Akgün TFF’ye başvurarak takımdan ayrıldı.

9 Nisan 2003 doğumlu milli oyuncu 2 sezonda 1.Lig’de 37, kupada ise 3 olmak üzere toplam 42 maçta bin 762 dakika süre alıp 3 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X