Bursaspor’da bir nesil yok oldu! Kulübün geleceği satıldı!

2. Şampiyonlar Vakıfköy’den çıkacak söylemi geçen sezon rafa kalkarken bir çok isim yuvadan uçtu… Önceki sezon 28 altyapı çıkışlı futbolcudan 23’ü 90 dakika ve üzeri şans bulmuştu. Küme düşmeyle sonuçlanan bu sezon ise kadrodaki 24 isimden 90 dakika ve üzeri görev alanların sayısı14’ü geçemedi.

Bursaspor’da bir nesil yok oldu! Kulübün geleceği satıldı!

Erdal AKÇAY

Yıllardır camiada “Bursaspor’un kurtuluşu altyapıda” ve “2. şampiyonlar Vakıfköy’den çıkacak” söylemleri dillendiriliyor… Gerçekten de önceki sezon transfer tahtasının da kapalı olmasıyla birlikte yeşil beyazlı kulüp altyapı oyuncularıyla mücadele ettiği 1.Lig’de genç oyuncularıyla önemli bir başarı hikayesi yazmıştı. Tahtanın açılması ve takımın transfer çöplüğüne dönmesiyle birlikte geride bıraktığımız sezon altyapı oyuncuları formaya hasret kalırken, bir çoğu da ya sözleşmesini feshedip gitti, ya da başka kulüplere haraç mezat satıldı. Ortaya da bugün 2.Lig’e düşmüş, borcu 1 milyar Türk lirasını aşmış, elindeki değerleri yitirmiş bir kulüp kaldı.

O KADRO KORUNAMADI
Teknik Direktör Mustafa Er yönetiminde çıkılan 2020-2021 sezonunda Bursaspor’da 28 altyapı oyuncusu forma şansı bulmuştu. O kadrodan Burak Kapacak 32 maçta 2685 dakika, Emirhan Aydoğan 30 maçta 2649 dakika, İsmail Çokçalış 25 maçta 2238 dakikayla 2 bin barajını geçen isimler olmuştu. M.Ataberk Dadakdeniz, Batuhan Kör, Taha Altıkardeş ve Ozan İsmail Koç ile devre arasında takımdan ayrılana kadar Ali Akman, bin dakikanın üzerinde görev almıştı. Ramazan Keskin, Tuğbey Akgün, Çağatay Yılmaz, Deniz Aydın, Canberk Yurdakul, Berat Altındiş ve Kerem Şen de 500 dakika barajını aşmıştı.

KULÜBÜN GELECEĞİ SATILDI
Sezonun sona ermesinin ardırdan göreve gelen yeni yönetim önce transfer tahtasını açmak için Burak Kapacak’ı Fenerbahçe’ye pazarlayıp gönderdi. Kaleci Ataberk ile anlaşma sağlanamazken, sezon içinde de Emirhan Aydoğan ve İsmail Çokçalış sözleşmelerini feshedip gitti. Çağatay Yılmaz, Berat Altındiş ve Ertuğrul Kurtuluş da kiralık gönderildi. Takım ligde kalmak için çırpınırken, genç yetenekler Taha Altıkardeş, Kerem Şen ve Batuhan Kör üçlü paketle 29 milyon lira artı 3 milyon lira şampiyonluk primi karşılığında Trabzonspor’a satıldı.

1000 DAKİKAYI GEÇEMEDİLER
5 farklı teknik direktörün görev yaptığı, 21 transferin gerçekleştiği ve büyük fiyaskoyla sona eren 2021-2022 sezonunda 24 altyapı oyuncusu görev yaptı. Bu sayının yüksek olmasında sezonun son haftasında Menemenspor’a karşı 7 genç oyuncuya ilk kez süre verilmesinin de etkisi oldu. Bu sezon 90 dakika ve üzeri görev alan sadece 14 futbolcu bulunurken, 1000 dakikayı ise geçen olmaması hayli düşündürücü. Oysa ki önceki sezon 28 altyapı çıkışlı futbolcudan 23’ü 90 dakika ve üzeri şans bulmuştu.

İLK 7 İSİMDEN 4’Ü GİTTİ
Bu sezon Canberk Yurdakul 990 dakika ile en çok süre alan isim olurken, onu Trabzonspor’a giden Batuhan Kör 961 dakikayla, Furkan Emre Ünver de 805 dakikayla takip etti. Tuğbey Akgün 706, Trabzon’a satılan Kerem Şen 607, Taha Altıkardeş 636, Emirhan Aydoğan da 565 dakika süre aldı. 500 dakika barajiını aşan bu 7 isimden 4’ü sezon içinde takımdan ayrılırken, kaleci Canberk’in de sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle kadroda Furkan Emre Ünver ve Tuğbey Akgün kaldı. Kısacası geride bıraktığımız sezon Bursaspor için büyük yıkımla sonuçlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X