Bursaspor’da flaş gelişme! Kongre tarihi belli oldu…

Bursaspor Başkanı Erkan Kamat, son günlerde hem futbolculardan hem taraftarlardan gelen yoğun eleştirilere kulübün youtube kanalından verirken, Olağan Genel Kurul’un 22 Mayıs’ta yapılacağını duyurdu…

Bursaspor’da flaş gelişme! Kongre tarihi belli oldu…

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Kamat, Olağan Genel Kurulun 22 Mayıs Cumartesi günü yapılacağını açıkladı. Yeşil beyazlı kulübün YouTube kanalı üzerinden kamuoyuna açıklamalarda bulunan Başkan Kamat, “Yönetim kurulumuzla geçen hafta yaptığımız toplantıda kongreyi 22 Mayıs’ta yapma kararı aldık. Çoğunluk sağlanamazsa genel kurulumuz 30 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.” diye konuştu.

5058 ÜYEMİZ VAR
Mart ayı içerisinde yapılması gereken mali genel kurul ile ilgili de bilgi veren Başkan Kamat, “Pandemiden dolayı, Sağlık Bakanlığı ve İl Hıfzıssıhna Kurulu kararı gereği 300 kişinin üzerindeki kongreler yapılamıyor. Bizim ise 5058 üyemiz var. Bu kadar kişinin mali kongreye katılması mümkün değil. Gerekli görüşmeleri yaptık. Mali kongrenin yapılamayacağına dair
bize bilgi verildi. Biz mali konularla ilgili bütün hazırlığımız yaptık. Gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.

KAYYUMA KALMASIN İSTEDİK
Başkan Kamat kulüp kayyuma kalmasın diye aday olduklarını ve kongrede seçilerek göreve geldiklerini belirterek yaşanan süreçle ilgili ise şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde kulübün maddi, sportif ve hukuki konularda sorunu olduğunu biliyorduk. Hukuki, mali ve idari anlamda mali işlerden sorumlu arkadaş 20 Ağustos’ta görevi bırakmış. Kongreden 10 gün önce işi bırakmış. Tüm tazminatlarını hak edişlerini almışlar. Kongreye kadar da görevlerine devam etmişler. Bu ahlaki ve etik değil. 2019 yılından beri yapılmayan futbolcu ve personel ödemeleri için her türlü girişimde bulunduk. 2 Eylül’de bütün personel ve futbolcu alacaklarını ile lisansların çıkartılması ile ilgili çok ciddi girişimlerde bulunduk. Sezon başında 15-20 milyon lira olan futbolcu değeri şuan 150-200 milyon liraya çıkmış durumda.”

HER KURUŞUMUZ TEMLİKLİ
“6-7 futbolcumuza ciddi teklifler geldi. İsteyen kulüplerin tavırları ve yaklaşımları bizleri rahatsız etti. 1.5-2 milyon Euro edecek futbolcuya 500 bin Euro gibi rakamlar teklif edildi. O yüzden hiçbir futbolcumuzu satmadık. Bursasporluların ödediği 200 liralık aidat bile bankalara temlike gidiyor. Bursaspor Kulübü’nün her kuruşu temliklidir. 31.12.2020 tarihine kadar olan bütün personel alacakları ödenmiştir. Bu tarihe kadar olan bütün ödemeler yapılmıştır.”

ÖDEMELERİ BİZ YAPTIK
“Burak Altıparmak, Emirhan Aydoğan, Recep Aydın, Cüneyt Köz ve Aykut Akgün geçen sezondan kalan alacakları için TFF’ye başvurdular. Sadece Emirhan Aydoğan ihtar vermedi. Bu futbolcuların ödemelerini yaparak serbest kalmalarını engelledik. 694 bin alacağı olan gözbebeğimiz Emirhan Aydoğan’a 35 bin lira ödemişler. 659 bin lirasını biz ödedik. Aykut Akgün’ün hak edişi 405 bin lira ama 55 bin lira ödemişler kalanını biz ödedik. Burak Altıparmak geçen sene 840 bin alacağı varken 85 bin almış. Kalanını biz ödedik. Cüneyt’in 502 bin TL hak edişi var, 55 bin TL almış, kalanını biz ödedik. Recep Aydın’ın 550 bin TL alacağının 55 bin TL’si verilmiş, 500 bin TL’sini biz ödedik.”

152 DAVA DOSYASI VAR
Bursaspor’un 152 tane dava dosyası bulunduğunu vurgulayan Başkan Erkan Kamat, “Bursaspor’u kafasından silen insanlar mı değerli, yoksa Bursaspor için her şeyini veren ben ve yönetim kurulu mu değerli? Bursaspor sevdamız tüm bunların önünde geçti ve biz göreve geldik. Bu işi yapacak olan varsa ben giriş kapısında buraya kadar sırtımda taşırım. Hukuk departmanında 152 tane dava dosyası var” dedi.

4.2 MİLYON TL PRİM ÖDEDİK
Bursaspor’un 1.Lig’de en yüksek miktarda prim ödeyen kulüp olduğunu da öne süren Başkan Erkan Kamat, “Ankaraspor maçına kadar sadece içerideki Akhisarspor maçına kadar tüm primler ödenmiştir. Akhisarspor ve Ankaraspor maçının primleri de bugün (dün) yattı. Ödemelerdeki gecikmeler tamamen hacizler ve temliklerden dolayı oldu. Bugüne kadar 4 milyon 200 bin TL prim ödedik. Hiçbir bir oyuncunun bizden prim alacağı yoktur. Primleri de en yüksek rakamdan ödedik. Biz bu kadar primi ödemişken bize söylenenler çok ayıp. Hayatımızı koyduk ortaya, sağlımızı sıhhatimizi koyduk” diye konuştu.

6-9 PUAN FAZLAMIZ OLURDU
Adana Demir deplasmanı dönüşünde yaşadıkları koronavirüs vakalarının performans düşüklüğünü yol açtığını belirten Kamat, “32 tane futbolcumuz, teknik kadromuzun tamamı, ben ve bazı yönetici arkadaşlarımız bu virüse yakalandı. 2 futbolcumuz yoğun bakımda yattı. Eğer bu illete yakalanmasaydık şuan 3-4 galibiyet, 6 veya 9 puan daha fazlamız olurdu. Play-Off’un içinde ve daha iddialı durumda olurduk” dedi.

HESAPTA 166 BİN TL VAR
Kamat, ayrıca hatıra kombine kampanyasını 5-6 ay önce devreye sokmak istediklerini ancak temlikler, blokeler ve hacizler nedeniyle ancak yapabildiklerini belirterek, “Valiliğin izniyle 4 yönetici arkadışımızın sorumlu olduğu bir hesap oluşturuldu. Bursaspor hatıra kombine kartı için o hesapta şu anda 166 bin lira var. O para da BTSO’nun hesaba yatırdığı para. Diğer para geldiğinde oyuncular ve personel giderlerine ödeme yapacağız.
Başka bir yere ödeme yapılmayacak” diye konuştu.

89 MİLYON TL GELMİŞ HİÇ ÖDEME YAPILMAMIŞ

Geçen sezon Bursaspor’un kasasına 89 milyon lira girmesine rağmen genç oyunculara hiç ödeme yapılmadığını, Mustafa Er ve Adil Cenkçiler ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a gittiklerini belirten Başkan Kamat, “1 milyon 162 bin TL’lik alacakları BTSO ile de güçbirliği yapılarak ödendi. Oyuncuların haklı yerleri var evet ama yayımlanan bildiride bir takım cümle hataları var. O İmzaları istek dışı atan oyuncular var. Birileri birşeyler yazmış futbolcuların önüne getirmiş, onlar da imzalamışlar. Bu kadar mı düşmanımız var. Bursaspor’un iyiliğini ve başarısını istemiyorlar” dedi.

3 ÖNEMLİ TEMLİK VAR
Kulübün TFF’den alması gereken 10 milyon lirasının temlikler nedeniyle bankalara gittiğini belirten Başkan Kamat, “Temlik listesinde ilk sırada bankalar, ikinci sırada Ali Ay var. Ciddi anlamda alacağı bulunuyor. 3. sıradaki Mesut Mestan’ın temliği ise 14 milyon 500 bin lira tutarında. Kulübe altın, Euro ve Dolar verdiğini belirtmiş. Bir kuruş almadık diyorlar ama sıraları gelince alacaklar” diye konuştu. Başkan Kamat ayrıca, “2,5 yıl öncesinden kalan elektrik borcu 2 milyon 800 bin TL. TFF Başkanı Nihat Özdemer ile görüşüp 3 defa ertelettim. Bu borcu biz yapmadık ki. Doğalgaz borcu da öyle. Temlikler, hacizler olmasın Bursaspor kendi ayakları üzerinde durabilecek büyüklüktedir. Kimse bu kulüplten büyük değil. Mayıs’ta kongre var ve biz olmayacağız. Lütfen üsluplara dikkat edelim.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X