Bursaspor’da gelecek onlara emanet!

Yeşil beyazlı kulübün sigortası Vakıfköy üretmeye devam ediyor. U17 ve U16 takımlarının ardından Bursaspor U14 ve U15 takımları da Türkiye finallerinde boy gösterecek.

Bursaspor’da gelecek onlara emanet!

Emre KURTBAY

Türk futboluna sayısız futbolcu kazandıran futbolcu fabrikası Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri, misyonunu sürdürüyor. Özellikle Bursaspor’un geçirdiği bu en zor günlerde, Vakıfköy’ün önemi daha da artıyor. Bu sezon alt yaş kategorilerinden U17 ve U16 Elit liglerinde Türkiye şampiyonasında çeyrek final oynayan yeşil beyazlılar, U15 ve U14 takımlarıyla da Türkiye finallerinde mücadele verecek.

U14 NAMAĞLUP GİDİYOR
Bursaspor altyapısında 2008 jenerasyonu olarak bilinen, Ahmet Tayfun Karaosmanoğlu’nun çalıştırdığı U14 takımı, şimdiden bu sezonun en flaş takımı olmayı başardı. 1.Grup’ta oynadığı 12 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlik alan, hiç yenilmeyen yeşil beyazlı ekip, bu alanda 38 takım içerisinde namağlup tek takım konumunda yer alırken dün de 12. hafta erteleme ve grubun son maçında sahasında ağırladığı Kasımpaşa’yı Emre Işık ve Selahattin Sevim’in attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

EN GOLCÜ TAKIM
Grubunu 32 puanla en yakın rakibi Galatasaray’ın 6 puan önünde lider tamamlayan Bursaspor U14 takımı, ayrıca attığı 44 golle en golcü takım olurken kalesinde sadece 5 gol görerek savunmada da en iyi takımların başında geliyor.

RAKİPLER ANTALYA VE TRABZON
Türkiye finallerinde son 16 takım arasına adını yazdıran Bursaspor U14 takımı, 8 Haziran Çarşamba günü Antalyaspor ile çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek. Uşak Ulubey İlçe Stadı’nda tek maç eleme usulüne göre oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak. U15 Elit Lig 1.Grup’ta Galatasaray’ın ardından ikinci sırada yer alan ve Metin Serbest’in çalıştırdığı Bursaspor U15 takımı ise son turunda 7 Haziran Salı günü saat 16.00’da Çorum 1 Nolu Sentetik Saha’da Trabzonspor ile kozlarını paylaşacak.

Takımımla gurur duyuyorum

U14 Elit Ligi’nde namağlup olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan tek takım olan Bursaspor U14’ün Teknik Sorumlusu Ahmet Tayfun Karaosmanoğlu takımıyla gurur duyduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “Bence U14 Ligi’nin en zor grubundaydık. İyi takımlarla oynadık. Mutluyuz, daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyoruz. Çok daha potansiyelli oyuncularımız var. 2008 takımı bu lig için gerçekten çok özel bir takım. Takımımla gurur duyuyorum. Bu takımın yüzde 90’ı Merinos’taki futbol okulundan. Dışarıdan bir tek Balıkesir ve Yalova’dan gelen birer oyuncumuz var” dedi.

FUTBOL OKULUNDAN BERİ BERABERİZ
Çalıştırdığı oyuncu grubuyla futbol okulundan beri beraber olduklarını aktaran genç teknik adam, “Türkiye şampiyonasında eleme maçları oynayacağız. Antalyaspor da yatırım yapan, dışarıdan oyuncu transfer eden bir takım. Bu çocuklarla birlikte benim 5. senem. Futbol okulunda 450 oyuncudan bir havuz oluşturduk. Yanına da Bursa’daki takımlardan oyuncu aldık. Çok güzel bir takımdaşlık var. Bunu da devam ettiriyoruz. Proje devam ettirilirse bu çocukların ve altyapıdaki diğer çocukların katkılarıyla Bursaspor’un çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X