Bursaspor’da ikinci Ertuğrul Sağlam dönemi başladı!

Bursaspor Kulübü, daha önce takımı 4 sezon çalıştıran ve 2010 yılında Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan kadroda görev alan teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Bursaspor’da ikinci Ertuğrul Sağlam dönemi başladı!

Yeşil-beyazlı kulübün Özlüce Tesisleri’ne helikopterle gelen Sağlam, kalabalık taraftar topluluğunca tezahüratlarla karşılandı.

 

Yoğun ilgi dolayısıyla yaklaşık 300 metre uzaklıktaki tesislere güçlükle geçen Sağlam, taraftarların bu sıcak ilgisine teşekkür ederek karşılık verdi.

 

“Söyleyin kimde var böyle bir adam, adam gibi adam Ertuğrul Sağlam” ve “şampiyon” tezahüratları yapan taraftarlar, imza töreni için hazırlanan salonu doldurdu. Pek çok taraftar, yoğunluk nedeniyle imza töreninin gerçekleştirildiği salona giremedi.

 

Kulüp başkanı Recep Bölükbaşı, imza töreninde yaptığı konuşmada, şampiyon oldukları 2009-2010 sezonunu hatırlatarak, o dönemki heyecan, ambiyans ve enerjiyi bu toplantıda gördüğünü söyledi.

 

Bursaspor’un 2010’da şampiyonluk yaşayarak Türk futbolunda bir devrim yaptığını belirten Bölükbaşı, bu başarının en önemli mimarları arasında merhum kulüp başkanı İbrahim Yazıcı ile Sağlam’ın yer aldığını anlattı.

 

Bölükbaşı, Bursaspor’un şampiyonluk sonrası ligde sürekli zirveye oynadığını ve her sene Avrupa kupalarına katıldığını anımsatarak, “Allah izin verirse bu yıldan itibaren Bursasporligde yeniden ses getirecek. Elbette bu sizlerin sayesinde olacak. Birlik ve beraberlik içinde olursak bizi şampiyonluk da kesmez, Avrupa kupaları, iyi futbol da kesmez. Hedefimiz Avrupa’da daha başarılı olmak, dünya kulübü olmak” diye konuştu.

 

Sağlam’ın, teklifi seve seve kabul ettiğini vurgulayan Bölükbaşı, onun çok heyecanlı olduğunu ve tatil yapmadan işe koyulacağını belirtti.

 

Büyük Bursaspor’u oluşturmak için çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Bölükbaşı, “Başkan, yönetim ve hocanın çalışması yeterli değil. Birlik ve beraberlik içinde, sabırlı olmamız lazım. Artık Bursaspor daha da büyüyor. Stadımız bitmek üzere. Yeni sezona inşallah orada başlangıç yapacağız. Kombine biletlerin fiyatlarını da ona göre ayarladık. 45 bin kişilik stadı en az 30-35 bin kişi dolduralım, birlik ve beraberlik içinde olalım ki şampiyonluktan bahsedelim” değerlendirmesinde bulundu.

“Bırakın Batalla’yı kardeşim”

 

Bölükbaşı, taraftarların, eski futbolcuları Pablo Martin Batalla lehine tezahürat yapmasına tepki gösterdi.

 

Salonda imza töreni için toplandıklarına dikkati çeken Bölükbaşı, “Başkan, yönetim, hocalar ve futbolcular gider. Batalla 32 yaşında kardeşim. Batalla gelmek istemiyor. Gelse bile maliyeti yüksek. Bırakın Batalla’yı kardeşim. Geçen sene Ozan Tufan, Volkan Şen, Serdar Aziz gibi futbolcuları çıkardık, onlara sahip çıkın. Batalla devri kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Sezon içinde her hafta bir antrenmanı taraftarlara açacakları bilgisini veren Bölükbaşı, ayrıca yönetim olarak 15 günde bir onlarla toplantı yapmayı düşündüklerini kaydetti.

 

“Bursaspor büyük bir camia”

 

Sağlam ise Bursaspor’a ikinci gelişinde, ilk imza töreninden daha heyecanlı olduğunu vurguladı.

 

Bursaspor’a ilk imzasını attığı 2 Ocak 2009’da, birlik, beraberlik ve kenetlenme halinde şampiyon olabileceklerini söylediğini anımsatan Sağlam, şöyle devam etti:

 

“Belki o sözlere bu salonda bulunanlar ve televizyon başında toplantıyı izleyen Bursaspor taraftarları inanmıştı fakat o gün söylediklerimizi hayal olarak değerlendirenler, bugün söylediklerimizi daha fazla ciddiye alacaktır. 2,5 yıl önce düzenlediğim basın toplantısında, ‘Yeniden gelmek için gidiyorum’ demiştim. Bizler, bazılarının hayal olarak gördüğü bu büyük başarılara hep beraber ulaştık. Tek yürek olduğumuzda neler yapabileceğimiz defalarca kanıtladık. Şimdi de yapmamamız için hiçbir sebep yok. O bütünlük, sinerji sağlanırsa dün yaptığımızı yarın da yaparız. İşimiz kolay değil hatta öncekinden daha da zor ama gücümüzü inancımızdan alırsak başarırız. Bursa’ya, bu camianın gücüne inanıyorum. Allah’a şükürler olsun ki heyecanımız da motivasyonumuz da eskisinden çok daha üst seviyede. Kimse merak etmesin, bizden ne istenildiğinin farkındayız.”

 

Ertuğrul Sağlam, rakipleri için “Timsah Arena’dan puan çıkartmak, burada puan almak çok zor” algısını oluşturacaklarına değindi.

 

Doğru planlama, tek yürek, tek ses anlayışıyla yeniden bir tarih yazacaklarına inandıklarını belirten Sağlam, “Bursaspor büyük bir camia ve büyük düşünmek zorunda. Yazacağımız tarihin bir parçası olmak isteyen tüm taraftarlarımızı da statta görmek istiyoruz. Şunu herkes bilsin ki herkes ne kadar iddialıysa biz onlardan daha da fazla iddialıyız. Şimdi çalışma, iş, yeniden tarih yazma zamanı” görüşünü dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından, taraftarların Bursaspor yönetiminden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i kongrede desteklememesini istemesine Bölükbaşı, “Bursaspor’un menfaatleri ne gerektiriyorsa biz onu yapıyoruz. Ahmet, Mehmet, kişiler önemli değildir” yanıtını verdi.

 

Bölükbaşı, Sağlam’ın 3 yıllık sözleşmeyi imzalamasından sonra taraftarların isteği onlara “üçlü” çektirdi.

//<![CDATA[

var flashvars = {

flvpFolderLocation: “http://streaming.linuxhosting.gen.tr/system/misc/flvplayer/flvplayer/”,

flvpVideoSource: “rtmp://streaming.linuxhosting.gen.tr:1935/olaytv,olaytv”,

flvpWidth: “480”,

flvpHeight: “270”,

flvpAutoStartMovie: false

};

var params = {

menu: “true”,

allowfullscreen: “true”

};

swfobject.embedSWF(“http://streaming.linuxhosting.gen.tr/system/misc/flvplayer/FLVplayer_Custom.swf”, “MediaPlayerOverview”, “480”, “270”, “9.0.0”, “http://streaming.linuxhosting.gen.tr//system/misc/flvplayer/expressInstall.swf”, flashvars, params);

//]]>

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X