Bursaspor’da kongre kararı çıkmadı!

Bursaspor’da dün alınan ağır mağlubiyet sonrasında Başkan Recep Bölükbaşı’nın isteği üzerine Yönetim Kurulu acil toplanma kararı almıştı. Bugün görülen toplantıda kongre kararı çıkmadı.

Bursaspor’da kongre kararı çıkmadı!

Bursaspor’da Ertuğrul Sağlam’ın görevden alınması ve yerine Ersel Uzgur ile devam edilmesi sonrasında da kötü gidiş durdurulamamış, dün gece alınan ağır mağlubiyet sonrası bugün Yönetim Kurulu acil toplanmıştı.

 

PARA CEZASI VE KADRO DIŞI BIRAKMA GÜNDEMDE

 

Yönetim Kurulu toplatısından ise kongre kararı çıkmadı. Toplantı sonrası futbolculara para cezası verilmesi gündeme geldi.

 

En az 2 – 3 ismin ise kadro dışı bırakılacağı öğrenildi.


Bursaspor Kulübü’nde yapılan açıklamada, “İstifa etmek, Bursaspor’a ihanet etmek demektir. Bursaspor’u, hem de şu kritik dönemde kongre sürecine sokmak, işleri zorlaştırmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir” açıklaması yapıldı. 


Yeşil-beyazlı kulüp, bugünkü yönetim kurulu toplantısının ardından resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. Taraftarların yönetimi istifaya davet etmesi değerlendirilen açıklamada, “Yönetimi istifaya davet etmek demokratik bir tepkidir. Ama, kulübü temsil eden başkana, yönetime, hocaya veya oyuncuya hakaret etmek, küfretmek, kulübümüzü itibarsızlaştırmak ve kamuoyu nezdinde küçük düşürmek demektir. Yönetimimize hiç bir belge olmadan iftira atanlarla, hem bu dünyada, hem de öbür dünyada hesaplaşmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bir Bursasporlu, Bursaspor’u temsil eden her değere görevi başındayken sahip çıkar ve günü geldiğinde hesabını da sorar. Ancak maalesef, Bursaspor’a hizmeti geçmiş ya da hizmet etmek isteyenlerin de aralarında bulunduğu bir grubun sistematik olarak, takımın başarısızlığını bahane etmek suretiyle kaosu beslemesi ve sosyal medyayı manipüle ederek olayı şiddet noktasına kadar tırmandırmaya çalışması son derece üzücüdür” denildi.


“İSTİFA BURSASPOR’A İHANET ETMEK DEMEKTİR”

“Bizler amacı ve hesabı sadece Bursaspor olanların protesto hakkını demokratik bir şekilde kullandıklarını görüyor ve Bursaspor’u yürekten sevdikleri için bizim gibi sabaha kadar gözlerini kırpmadıklarını düşünüyoruz” şeklinde devam açıklamada şunlara yer verildi:

“Ancak başarısızlığın büyümesi için ellerini ovuşturanların ise amaçlarına yaklaştıklarını zannederek dün geceyi çok rahat geçirdiklerinden eminiz. Kulübü kongreye götürmek isteyenlere verilecek tek cevabımız şudur; Amaçlarınıza ulaşamayacaksınız. İstifa etmek, Bursaspor’a ihanet etmek demektir. Bursaspor’u, hem de şu kritik dönemde kongre sürecine sokmak, işleri zorlaştırmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir. Bursaspor’u kimin, ne süreyle yöneteceğine sadece Bursaspor’un Genel Kurul’u karar verir. Genel kurulun bize emanet ettiği bu kulübü, gerek saha içinde gerekse saha dışında hak ettiği en iyi yere taşıyana dek mücadelemiz devam edecektir.”

“AYDINLIĞA ÇIKACAĞIZ”

Zor durumların aşılacağı belirtilen açıklamada, “Saha içinde ve dışındaki rakiplerimizle mücadele ederken, Bursasporumuzun, gönülden Bursasporluların desteğine dünden daha çok ihtiyacı olduğunu, onların da fark ettiği kanaatindeyiz. Zor günleri sağduyu sahibi olan ve Bursaspor’un menfaatinden başka bir düşüncesi olmayanlarla birlikte hareket ederek, daha kolay ve daha kısa sürede aşacağımız bir gerçektir. Son kongreyi kaybetmiş olmanın öfkesiyle, daha sezonun ilk gününden itibaren başta teknik direktörü, sonra da yönetimi hedef tahtasına koyup, yeni bir kongre hayali kuranlar, tribündeki ve sosyal medyadaki bir grup yandaşı provoke ederek takımı demoralize etmeyi başarmış olsalar da, biz yönetim olarak onların nihai hedefi olan Bursaspor’u karıştırma ve geleceğini karartma hayallerine ulaşmalarına izin vermeyeceğiz. Kaostan beslenenler amacına ulaşsın diye görevden kaçmayacağımızı, aksine sonuna kadar mücadelemizi sürdürmeye kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bursasporumuzun bu zor günleri atlatması için, armasına, rengine ve tarihine sevdalı taraftarımızla el ele vererek, aydınlığa çıkacağımıza olan inancımız tamdır. Ayrıca aldığımız radikal kararları, en kısa sürede Bursaspor kamuoyuyla paylaşacağımızı bildirir, saygılar sunarız” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X