Bursaspor’da kongre süreci nasıl işleyecek? Kulislerde kimlerin adı geçiyor?

Yeni tüzüğe göre 30 Nisan’a kadar aidatını ödemeyen üyeler mayıs kongresinde oy kullanamayacak ve aday gösteremeyecek.

Bursaspor’da kongre süreci nasıl işleyecek? Kulislerde kimlerin adı geçiyor?

Bursaspor Başkanı Sinan Bür’ün olağan genel kurul tarihini 18-26 Mayıs olarak açıklamasının ardından sürecin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu.

Yeşil beyazlı kulüpte 15 Ekim’de yapılan tüzük kongresinde kabul edilen yeni tüzüğe göre başkan adaylığı için noter imza şartı olmayacak. 30 Nisan’a kadar aidatını ödemeyen üyeler olağan genel kurulda oy kullanamayacak ve aday gösteremeyecek.

ÖNCE BAĞIŞ SONRA İMZA

Başkan aday adayı, minimum 4 asgari ücret bağışı ile seçim tarihinden 7 gün önce Divan Kurulu’na başvuru yapacak. Aday adayı, takip eden 4 gün içinde, üye sicil kurulunun gözetiminde aidatını ödemiş 100 üyeden imza alabilirse başkan adaylığı kesinlik kazanacak.

Kongreye 3 gün kala başkan adayları yönetim listeleri ile bağımsız denetim ve hukuk listeleri teslim edilecek. Seçimden önceki gün adaylar birleşebilecek ya da başkan adaylarının tümü çekilirse yeni başvuru olabilecek. Oylar aynı anda sandık kurullarınca sayılacak.

 

Kulislerde kimlerin adı geçiyor?

Olağan Genel Kurul tarihinin belirlenmesinin ardından Bursaspor başkan adaylığı için kimlerin başvuru yapacağı merak ediliyor. Yeşil beyazlı kulüpte mevcut Başkan Sinan Bür’ün göreve devam etme isteği bilinirken, eski başkanlardan Erkan Kamat da geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda “Mayıs 2024’te tüm projelerimle hayırlısıyla hazırım” demişti. Diğer yandan eski başkanlardan Ali Ay’ın da başkanlığa aday olabileceği kulislerde konuşuluyor. İki aylık süreçte farklı gelişmelerin de olabileceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X