Bursaspor’da Serdar Kurtuluş en az 6 hafta yok

Bursaspor’da U21 takımı ile yapılan hazırlık maçında sakatlanarak hastaneye kaldırılan Serdar Kurtuluş için açıklama yapıldı. Serdar’ın ayağında kırık olmadığı, dizinin yerinden çıktığı bildirildi. Deneyimli oyuncunun en az 6 hafta sahalardan uzak kalacağ

Bursaspor’da Serdar Kurtuluş en az 6 hafta yok

Yeşil-beyazlı ekipte, tecrübeli defans oyuncusu Serdar Kurtuluş, U21 takımı ile oynanan hazırlık maçının 60. dakikasında girdiği ikili mücadele sonrası sakatlık geçirdi. Ambulans ile hastaneye kaldırılan ve ayağının kırıldığı öngörülen deneyimli isim için kulüp doktorundan açıklama yapıldı.

Bursaspor Kulüp Doktoru Hakan Ayaz, Serdar Kurtuluş’un ameliyata alınmak için uyutulduğunu belirterek, “Dizinde kırık yok. Öncelikle Serdar’ı uyutuyoruz. Ameliyatla dizi yerine oturtarak tedaviye başlayacağız. Yerine takılmasından sonra MR’ı çekilecek. Ona göre tedaviyle yön verilecek. Bu da biraz zaman alır” dedi.

En az 6 hafta yok

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan doktor Hakan Ayaz şunları söyledi:

“Bağlarda kopma olup olmadığı daha sonra çekilecek MR ile belli olacak. Önce diz yerine oturtulacak. Sonra hangi bağda ne kadar problem var o tespit edilecek. Hiç istemediğimiz ön çapraz bağlarda kopma varsa ameliyat düşünülecek. Dış bağlarda tam bir kopma varsa ameliyat olup olmayacağına karar verilecek. En az 6 haftalık zamana ihtiyacımız var. Böyle bir durumda iç yan bağ, dış yan bağ, arka ve ön çapraz bağ dördü de kopuk olabilir. Hiçbiri de olmayabilir. Hiçbiri değilse 6 hafta. Büyük ihtimalle iç dış yan bağlarda yüzde 90 vardır. Bu sefer iç 3 aya çıkabilir. Ön çapraz bağ varsa 6 aya kadar çıkabilir ama bunun kararını bugün vermek zor”

Bursaspor Başkanı Ali Ay ise, “Serdar Kurtuluş’ta kırık olmaması sevindirici. Çıkan dizi yerine oturtulacak ve tedavisi hemen başlayacak” diye konuştu.

Ameliyat edildi

 

Bursaspor’un, 21 yaş altı takımıyla yaptığı antrenman maçında sakatlanan oyuncusu Serdar Kurtuluş’un dizinden ameliyat edildiği bildirildi.

 

Acıbadem Bursa Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, maçta sakatlandıktan sonra hastaneye kaldırılan Serdar Kurtuluş’un yapılan tetkikler sonucunda sağ dizinde çıkık tespit edildiği belirtildi.

 

Serdar Kurtuluş, daha sonra Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. İsmail Aygan tarafından ameliyat edildi.

 

Dr. Aygan, futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X