Bursaspor’dan Avrupa’da kritik zafer!

Potanın Timsahları İspanyol rakibini 77-65 mağlup ederek gruptan çıkma umudunu son maça taşıdı.

Bursaspor’dan Avrupa’da kritik zafer!

Emre KURTBAY

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi F Grubu 5. hafta maçında Bursaspor İnfo Yatırım sahasında konuk ettiği İspanyol temsilcisi Rio Breogan’ı 77-65 mağlup etti ve gruptaki 2. galibiyetini aldı.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan Anthony Brown’ın basketleriyle başlayan Bursaspor İnfo Yatırım ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte taraftarının da desteğini alan yeşil beyazlı ekip, üst üste bulduğu basketlerle farkı çift hanelere çıkardı ve devre arasına 41-30 önde girdi.

Etkili oyununu üçüncü çeyrekte de sürdüren ve üçlüklerle farkı daha da açan Bursaspor İnfo Yatırım son periyoda 59-41 önde giren taraf oldu. Final periyodunda bir ara farkı 20’ye çıkaran Potanın Timsahları, rakibinin üst üste sayılarına engel olamazken parkeden 77-65 galip ayrıldı. Bursaspor’da Jordan Floyd 18, Micahel Young 13, David Micihenau 11 sayıyla oynarken, konuk ekipte Justin Anderson 18 sayıyla mücadele etti.

Bu sonuçla gruptaki 2. galibiyetini alan Bursaspor İnfo Yatırım, ilk maçı 68-48 kaybettiği için ikili averajı rakibine kaptırırken gruptan çıkma şansını son haftaya taşıdı. Bursaspor’un gruptan çıkması için son hafta maçında Hapoel Holon’u mağlup etmesi, Rio Breogan’ın ise Telekom Baskets Bonn’a mağlup olması gerekiyor.

Yeşil beyazlılar ligde 11. hafta maçında pazar günü Yukatel Merkezefendi’yi konuk edecek. Şampiyonlar Ligi F Grubu son hafta maçında ise İsrail ekibi Hapoel Holon ile 20 Aralık Çarşamba günü Litvanya’nın Riga kentinde kozlarını paylaşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X