Bursaspor’dan iki önemli transfer daha! 14 ve 15 yaşında iki yıldız adayı…

Vakıfköy Futbol Akademisi, amatör kulüplerden beslenmeye devam ediyor. AVP Cihanspor’dan 2009’lu kaleci Anıl Tatı ile Altınşehir Spor Kulübü’nden 2010’lu file bekçisi Yiğit Ata Topaloğlu Bursaspor’a transfer oldu.

Bursaspor’dan iki önemli transfer daha! 14 ve 15 yaşında iki yıldız adayı…

Erdal AKÇAY

TFF 2.Lig’de tarihinin en zor günlerini geçiren Bursaspor altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. 2 yıldır transfer tahtası kapalı olduğu için A takıma takviye yapamayan yeşil beyazlı kulüp Vakıfköy Futbol Akademisi’ne iki kaleci birden dahil etti.

Geçen hafta Kestel Orbayspor’dan 2010 doğumlu Ahıska Türkü orta saha oyuncusu futbolcu Mardan Mulaev’i transfer eden yeşil beyazlı kulüp AVP Cihanspor’dan 2009’lu kaleci Anıl Tatı ile Altınşehir Spor Kulübü’nden 2010’lu file bekçisi Yiğit Ata Topaloğlu’nu da renklerine bağladı.

FINDIKKAYA’DAN ZİYARETLER

Bursaspor’un Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Salih Fındıkkaya, Anıl Tatı ve Yiğit Ata Topaloğlu’nun kulüplerini ziyaret ederek genç file bekçilerinin transferlerini gerçekleştirdi.

Salih Fındıkkaya yaptığı paylaşımda, “Bursasporumuza genç yeteneklerimizi kazandırmaya devam ediyoruz. Altyapı çalışmalarında Bursa’mızda marka olmuş kulüplerimizden Altınşehir Spor kulübü ve AVP Cihanspor Kulübü yöneticilerine, antrenörlerine ve bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden sporcu ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Altay’ın yolunda ilerlemek istiyor

İki sezondur AVP Cihanspor U15 takımının kalesini koruyan 26 Mayıs 2009 doğumlu Anıl Tatı Bursaspor’a transfer oldu. Futbola stoper başlayan Anıl Tatı’nın 2019’da lisansı çıktı. Geçen sene Bursa U14 liginde Cihanspor’un kalesini korudu, 14 maçta 4 gol yedi. 2023-2024 sezonunda U15 Ligi’nde 9 maçta sadece 2 gol yiyerek takımının liderliğinde büyük rol oynadı. Hedefi Bursaspor’da profesyonel olmak sonra da aynı semtte büyüyen Altay Bayındır abisi gibi Milli Takım kalecisi olmak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X