Bursaspor’dan potaya takviye! Efes maçına yetişecek mi?

NBA G Ligi’nde oynayan 22 yaşındaki ABD’li oyun kurucu ile anlaşma sağlandı… Frutti Extra Bursaspor’un 5. yabancı olarak kadrosuna katacağı Lamar Peters’in cumartesi günkü Anadolu Efes maçında forma giymesi bekleniyor.

Bursaspor’dan potaya takviye! Efes maçına yetişecek mi?

ING Basketbol Süper Ligi’nde ikinci sezonunu geçiren ve tarihinde ilk kez ülkemizi 7DAYS EuroCup’ta temsil eden Frutti Extra Bursaspor kadrosuna 5. yabancı oyuncuyu katıyor. Sakatlıklar ve Covid-19 vakaları nedeniyle kadro oluşturmakta zorluk çeken yeşil beyazlılar, NBA G Ligi’nde oynayan ABD’li point-guard Lamar Peters ile sezon sonuna kadar anlaştı. 22 yaşında 1,83 boyundaki Amerikalı oyun kurucunun bugün Bursa’ya gelmesi ve cumartesi günü İstanbul’da Anadolu Efes ile oynanacak maçta forma giymesi bekleniyor.

ALİMPİJEVİC İSTEMİŞTİ
İlk defa ülke dışına çıkacak olan Lamar Peters son olarak NBA’in 2.Ligi olan New York Knicks’e bağlı Westchester Knicks takımında forma giydi. 1998 New Orleans doğumlu genç basketbolcu, NCAA Kolej Ligi’nde Mississipi Üniversitesi’nde oynadı. 1 numaralı pozisyonda oynayan Peters, 2019-20 sezonunda, NBA G Ligi’nde maç başına 17,8 sayı, 7,3 asist, 2,8 ribaund ve 1,4 top çalma ortalamaları ile oynarken, şutlarda ise; yüzde 42 saha içi isabeti ve yüzde 40 üç sayı oranı tutturdu. Sırp Antrenör Duşan Alimpijevic, 10 gün önce düzenlenen imza töreninde, gönderilen forvet Daniel Hamilton’ın yerine, öncelikle yabancı bir oyun kurucu istediğini açıklamıştı.

Gran Canaria maçı
için yollara düştüler

Bir tarafta sakatlıklar diğer tarafta Covid 19 vakaları nedeniyle kısıtlı kadroyla mücadele ettiği ligde ve Avrupa’da bir türlü arzuladığı sonuçları alamayan Frutti Extra Bursaspor, EuroCup’ta karşılaşacağı Gran Canaria maçı için İspanya’ya gitti. 8 kişilik oyuncu kadrosuyla yollara düşen yeşil beyazlılar çarşamba günü TSİ 23.00’te oynanacak maçın ardından cuma günü İstanbul’a dönerek cumartesi günü Anadolu Efes’in konuğu olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X