Bursaspor’dan süper skor!

Yeşil beyazlılar Manisa Büyükşehir Belediyespor’u iki uzatma sonucunda 102-94 mağlup etmeyi başardı.

Bursaspor’dan süper skor!

Emre KURTBAY

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 27. hafta maçında temsilcimiz Bursaspor İnfo Yatırım, sahasında ağırladığı Manisa Büyükşehir Belediyespor’u iki uzatma sonucunda 102-94 mağlup etti.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye kötü başlayan Bursaspor İnfo Yatırım, ilk bölümde sayı bulmakta zorlandı. İlk 5 dakikayı 9-3 geride geçen yeşil beyazlılar, ilk periyodu 18-10 geride tamamladı. İkinci çeyrekte David Mutaf’ın sayılarıyla oyuna tutunan ve farkı eriten Potanın Timsahları soyunma odasına 33-32 geride girdi.

Başa baş geçen üçüncü çeyrekte zaman zaman hakem üçlüsünün verdiği kararlar tepki çekerken bu çeyrek 51-51 eşitlikle sona erdi.

Final periyoduna Alex Gavrilovic ve David Michineanu’nun sayılarıyla 6-0’lık seriyle başlayan Bursaspor, rakibinin 11-2’lik serisine engel olamadı. Son 6 dakikaya 62-59 geride giren yeşil beyazlı ekip, hızlı toparlanırken karşılıklı basketler sonucunda son 8 saniyeye 75-75’lik eşitlikle girildi.

Büyük heyecana sahne olan maçta bitime 8.2 saniye kala Bursaspor hücumunda Anthony Brown sayıyı buldu ancak hakemler hücum faule hükmetti. Manisa BB’nin 4 saniye kala kullandığı hücumdan sayı çıkmayınca normal süre 75-75 sona erdi.

Maçın hakem üçlüsü Mehmet Karabilecen, Alper Özgök ve Nazlı Çisil Güngör verdikleri kararlarla saç baş yoldurduğu uzatma periyodunda da eşitlik bozulmazken 87-87’lik skorla mücadele ikinci uzatmaya gitti. İkinci uzatmada rakibine göre daha az hata yapan Bursaspor İnfo Yatırım parkeden 102-94 galip ayrıldı.

Bu sonuçla 12. galibiyetini alan ve maç fazlasıyla 7. sıraya yükselen yeşil beyazlılarda süre alan tüm oyuncular sayı bulurken, Anthony Brown attığı 30 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Alex Gavrilovic 17 sayı 13 ribaund 1 blok, David Mutaf ise 16 sayı, 5 ribaund ve 1 asistle mücadele etti.

Bursaspor İnfo Yatırım, 28. hafta maçında 21 Nisan Pazar günü Aliağa Petkimspor’a konuk olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X