Bursasporlu futbolculardan anlamlı destek

Bursasporlu futbolcular, talasemi (Akdeniz) hastalığına dikkat çekmek için çocuklarla fotoğraf çektirip ‘Kan kardeşim olur musun?’ kampanyasına destek verdi.

Bursasporlu futbolculardan anlamlı destek

Yeşil-beyazlı futbolcular, talasemili çocuklarla fotoğraf çektirip, hastalığa dikkat çekti. Şehrin dört bir yanına asılan ‘Ben kan kardeşimin destekçisiyim, ya sen?’ yazılı bilbordlarla hastalığa dikkat çeken futbolcular, vatandaşları da bu konuda hassasiyete davet etti.

Akdeniz hastalığı olarak bilinen talasami, dünyada en sık görülen kan hastalığıdır. Hastalık anne ve babanın birbirleriyle evlenmesiyle ortaya çıkarken, her doğan çocuğun yüzde 25 bu hastalıkla karşılaşabiliyor. Ömrünün sonuna kadar ayda bir kan nakli gerektiren hastalığın kesin tedavisi kemik iliği nakli ile mümkün. Kan nakli yapılmadığı takdirde çocukların ölme ihtimalinin yüksek olduğunu belirten uzmanlar, evlenmeden önce mutlaka telasami testi yapılması gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X