Bursaspor’u kaç puan ligde bırakır? İşte yapılan ince hesaplar…

Denizlispor galibiyetiyle soluklanan yeşil beyazlı takımın kalan 4 maçı da kazanması gerekiyor… Puanını 35’e yükselten Bursaspor’un düşme hattından kurtulabilmesi için en yakın rakipleri Menemen, B.Boluspor, A.Denizlispor ve Kocaelispor’dan üçünü geçmesi gerekecek.

Bursaspor’u kaç puan ligde bırakır? İşte yapılan ince hesaplar…

Erdal AKÇAY

Spor Toto 1.Lig’de son haftalar yaklaştıkça gerek üst grupta, gerekse düşme hattında mücadeleler iyice kızıştı. Geçen hafta Gençlerbirliği ile sahasında golsüz berabere kalarak büyük bir fırsat tepen yeşil beyazlılar, Denizlispor’u yenerek yarışa tutunabildi. Bu galibiyetle puanını 35’e yükselten yeşil beyazlılar, 18. sırada kalırken, Evinde Ümraniyespor’a 2-0 kaybeden Boluspor tekrar düşme hattına geriledi. Menemenspor da Ankara’da Keçiörengücü’ne 1-0 kaybedip ateş hattında kaldı. Kocaelispor ise 1-0 geriye düştüğü maçta Manisa FK’yı 2-1 yenerek düşme potasının dışına çıktı.

5’TE 5’LE BİTİRELİM
34. haftayı oynadığı 32 maçta topladığı 35 puanla 18. sırada tamamlayan Bursaspor, 37 puanlı Menemenspor’un 2, 38 puanlı B.Boluspor’un 3, 39 puanlı A.Denizlispor’un 4, 40 puana ulaşan Kocaelispor’un 5 puan gerisinde bulunuyor. 41’er puanlı Altınordu ve Keçiörengücü ile 42’şer puanlı Gençlerbirliği ve Tuzlaspor rakiplerine göre avantajlı konumda olsalar da henüz tehlikeli bölgeden tamamen uzaklaşabilmiş değil. Bursaspor’un sezonu ateş hattının dışında tamamlayabilmesi için önündeki 4 maçtan mutlaka 12 puan çıkarması şart gözüküyor.

47 PUAN LİGDE BIRAKIR
Yeşil beyazlılar Manisa FK deplasmanın ardından evinde Ümraniyespor’u ağırlayıp, Bandırmaspor’a konuk olacak. Sezonu da Timsah Park’ta Menemenspor maçıyla noktalayacak. 4 maçın da kazanılması durumunda 47 puana ulaşacak olan yeşil beyazlı takım çok büyük sürpriz olmazsa ligde kalmayı garantileyebilecek. Öncelikte Teknik Direktör Mustafa Er ve talebelerinin son 4 maçta hata yapmadan 12 puana ulaşmak için Denizlispor karşısında sergilenen oyunun üzerine çıkıp, girilen pozisyonları golle sonuçlandırması gerekecek.

Bu koca şehrin onuru için oynayın

Kocaelispor ve Gençlerbirliği maçlarının ardından denizlispor karşılaşmasına da büyük ilgi gösteren Bursaspor taraftarı takımlarının ligde kalması için desteğini sürdürüyor. Denizlispor maçında bir taraftarın, “Bu koca şehrin onuru için oynayın gerisini bize bırakın” yazılı mesajı büyük ilgi gördü. En çok Gençlerbirliği maçında kaybedilen 2 puana yanan taraftar, “Bifouma oynatılsaydı şimdi 37 puanla başka şeyler konuşuyor olurduk. Umarız bu 2 puanı sezon sonunda aramayız. Takımdan tek beklentimiz Bursaspor’a yakışır şekilde son 4 maçı kazanıp ligde kalmayı garantilemeleri” diye görüş belirttiler. Taraftarlar deplasman maçlarını kazanmalarını istedikleri takımlarına, “İç sahadaki maçları biz hallediriz” mesajı da gönderdi.

İŞTE KALAN MAÇLAR

11. GENÇLERBİRLİĞİ (42)
35 A.Denizlispor (D)
36 BB Erzurumspor (İ)
37 N.Menemenspor (D)
38 BS Ümraniyespor (İ)

12 KEÇİÖRENGÜCÜ (41)
35 RH Bandırmaspor (D)
36 Manisa FK (İ)
37 BB Erzurumspor (D)
38 MKE Ankaragücü (İ)

13. ALTINORDU (41)
34 Y.Samsunspor (D)
35 (BAY)
36 Kocaelispor (D)
37 Balıkesirspor (İ)
38 B.Boluspor (D)

14. KOCAELİSPOR (40)
35 BB Erzurumspor (D)
36 Altınordu (İ)
37 Eyüpspor (D)
38 Adanaspor (İ)

15. A.DENİZLİSPOR (39)
35 Gençlerbirliği (İ)
36 N.Menemenspor (İ)
37 BS Ümraniyespor (D)
38 BB Erzurumspor (İ)

16. B. BOLUSPOR (38)
35 Adanaspor (D)
36 Y.Samsunspor (İ)
37 MKE Ankaragücü (D)
38 Altınordu (İ)

17. N.MENEMEN (37)
35 Tuzlaspor (İ)
36 A.Denizlispor (D)
37 Gençlerbirliği (İ)
38 Bursaspor (D)

18. BURSASPOR (35)
35 Manisa FK (D)
36 BS Ümraniyespor (İ)
37 RH Bandırma (D)
38 N.Menemenspor (İ)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X