Bursaspor’un 25. başkanı Ali Ay

Gergin geçen olağanüstü kongrede rakiplerine büyük fark attı. 8 saat süren ve 2 bin 630 üyenin oy kullandığı genel kurula favori giren Ali Ay bin 691 oy aldı ve Bursaspor’un 25. başkanı oldu. Burhan Vatan ise 819 oyda kaldı.

Bursaspor’un 25. başkanı Ali Ay

BEYTULLAH SÜAT

 

Bursaspor’un 25. başkanı Ali Ay oldu. Dün Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nda gerçekleşen olağanüstü genel kurulda Ali Ay rakipleri Burhan Vatan ve Burhan Ilgın’a büyük fark attı.

15.45’te başlayan kongre gece 00.15’te sona erdi. 2 bin 630 üyenin oy kullandığı genel kurulda Ali Ay 1691 oy aldı. Burhan Vatan 819 oyda kalırken, Burhan Ilgın ise 93 oy aldı. 27 oy da geçersiz sayıldı. Bursaspor Genel Kurul üyeleri dün 15 sandıkta oy kullandı.

2 SANDIKTA MAĞLUP

21.15’te oy verme işlemi sona ererken, oy sayma işlemi ise 00.15’e kadar sürdü. İlk sandıktan Burhan Vatan çıkarken, ardından Ali Ay farkı yavaş yavaş açmayı başardı. Açılan 15 sandığın 13’ünde rakiplerine üstünlük kuran Ali Ay, yeşil beyazlı kulüpte koltuğun yeni sahibi oldu. Sonuçların açıklanmasından sonra ise genel kurul salonunda büyük bir coşku yaşandı.

TANSİYON YÜKSELDİ

Gergin bir havada geçen kongrede başkan adaylarının konuşmaları sırasında tatsız olaylar da yaşandı. Burhan Vatan’ın konuşmasının son bölümünde Ali Ay hakkında söyledikleri ortamı gererken, konuşmasının bitiminde küçük çaplı bir arbede yaşandı. Genel Kurul Divan Başkanı İlhan Parseker ortamın sakinleşmesi için büyük çaba sarfetti. Bu arada kulübün tüzük gereği bankalara borçlanamayacağını anlatan Recep Günay, adaylıktan çekildiğini dile getirdi.

DEVİR TESLİM 11.00’DE

Dün akşam gerçekleştirilen 52. Genel Kurul’da Bursaspor’un 25. başkanı seçilen Ali Ay ve yönetim kurulu bugün görevi devralacak. Özlüce Tesisleri’ndeki devir teslim töreni saat 11.00’de yapılacak. Başkan Ay ve ekibi daha sonra Timsah Arena’da oynanacak Bursaspor-Tepecik kupa maçını izleyecek.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X