Bursaspor’un dönüm maçı! Başkent’teki kritik mücadele saat kaçta hangi kanalda?

Sıkıntılı ve bol krizli günlerden geçen Bursaspor, Başkent’te çıkış arıyor… Üst üste oynayacağı iki deplasmanın ilk ayağında bu akşam Gençlerbirliği’nin konuğu olan yeşil beyazlı takım, Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi kazanıp moral bulmayı hedefliyor.

Bursaspor’un dönüm maçı! Başkent’teki kritik mücadele saat kaçta hangi kanalda?

Üst üste aldığı iki mağlubiyetle play-off potasından uzaklaşan, hafta arasında ise Burak Altıparmak, Aykut Akgün ve Cüneyt Köz ile yollarını ayıran Bursaspor, bugün Ankara’da yeni bir sayfa açmayı hedefliyor…

Süper Lig parolasıyla sezona başlayan ancak 13. hafta sonunda 11. sırada kalan yeşil beyazlılar, bu akşam Başkent’te Gençlerbirliği karşısında 3 puanla beraber çıkış yolu da arayacak…

KİMLER YOK?
Eryaman Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi MHK’nin skandal ataması sonrası Yiğit Arslan yönetecek… Arslan’ın yardımcıları, Mehmet Yıldırım ve Nurettin Dinçer Demir…

Bursaspor’da kritik maçta sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek ve Mehmet Erdem Uğurlu ile cezalı Zalazar yok. Tim Matavz’ın ise cezası bitti. Teknik Direktör Özcan Bizati’nin stoper bölgesinde Capan’ın yanında Furkan Emre Ünver’e, orta sahanın merkezinde ise Kubilay Sönmez, Emirhan Aydoğan ve Kerem Şen’e görev vermesi bekleniyor.

20.00/ TRT Spor-beIN Max 1

 

Puanlar eşit!

Geride kalan 12 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgiyle 14 puan toplayıp 11. sırada bulunan Bursaspor, 17 gole karşılık kalesinde 19 gol gördü. Son 3 lig maçından mağlubiyetle ayrılan Gençlerbirliği de 14 puan toplarken 12 gol atıp 19 gol yedi. Kırmızı siyahlı ekip, averaj farkıyla 14. sırada yer alırken en golcü isimleri 3’er golle Blessing Ekele ve Barış Alıcı.

İlk kez 1.Lig’de karşılaşacaklar

Gençlerbirliği ile Bursaspor bugüne kadar 60 resmi maçta karşı karşıya gelirken bu maçlarda Bursaspor 30 kez galip geldi, 24 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı, 23 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. İki takım en son 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya gelirken Bursa’daki maç 1-1 bitmiş, Ankara’daki maçı ise Gençlerbirliği 2-1 kazanmıştı. İki takım bu akşam tarihlerinde ilk kez 1.Lig’de karşı karşıya gelecek.

Batuhan mı, Matavz mı?

Bugünkü maçta Teknik Direktör Özcan Bizati’nin forvetteki tercihi de merak ediliyor. Deneyimli teknik adam, son oynanan İstanbulspor maçında ilk 11’de sahaya çıkan ve 1 gol atan Batuhan Kör ile kırmızı kart cezası sona eren ve takıma dönen Sloven oyuncu Tim Matavz arasında kimi oynatacağına maç saatine yakın karar verecek.

İŞTE MUHTEMEL KADROLAR

GENÇLERBİRLİĞİ

44 Übeyd Adıyaman
18 Gökhan Gül
14 Metehan Mert
9 Blessing Eleke
15 Aksel Aktaş
17 Barış Alıcı
25 Lua Lua Kazenga
23 Dmytrro Grechyshkin
8 Aaron Tshibola
39 Kerem Can Akyüz
91 Sandro Lima

Teknik Direktör: Metin DİYADİN

BURSASPOR

35 Erhan Erentürk
29 Mert Yılmaz
31 Luka Capan
23 F.Emre Ünver
3 Onur Atasayar
26 Kubilay Sönmez
5 Emirhan Aydoğan
19 Kerem Şen
7 Namık Alaskarov
70 Massimo Bruno
18 Tim Matavz

Teknik Direktör: Özcan BİZATİ

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X