2013-2015 yılları arasında Bursaspor forması giyen ve 2021 yılında futbolu bırakan Renato Civelli, futbol macerasının ardından yaşamına gıda sektöründe devam ediyor. Ülkesi Arjantin’in Buenos Aires kentinde Fransız pastane zinciri olan Gontran Cherrier’in franchise haklarını alarak işletmeciliğe adım atan Civelli, üç farklı şubede yaklaşık 100 kişilik bir ekiple çalışıyor.
“Bir zamanlar sert futbolumla rakip forvetleri durdurmakla uğraşıyordum, şimdi pastanemde hamurun kıvamıyla uğraşıyorum” diyen Civelli, “Burada seçim şansım var ve bu beni cezbetti. İnsanlarla ilgilenmeyi seviyorum. Teknik direktörlük bana göre değil, futbol artık ilgimi çekmiyor” dedi.

KURALLARI BEN BELİRLİYORUM
Futbolu bırakan birçok ismin aksine sahalara dönmeyi düşünmediğini belirten Arjantinli eski krampon, yeni hayatından memnun olduğunu belirtirken, pastacılığı bir meslekten öte bir tutku olarak tanımlayıp “Şimdi kendi oyunumun kurallarını ben belirliyorum” ifadesini kullandı. Futbol kariyerinde Marsilya, Nice ve San Lorenzo gibi takımlarda da forma giyen Renato Civelli, 2013 yılında transfer olduğu Bursaspor’da 72 maça çıktı ve 4 gol, 3 asistlik performans gösterdi. Civelli, sert savunmacı kimliğiyle hafızalarda yer edindi.


Flipboard