Emre KURTBAY
Transferin en hareketli takımı olan ve şu ana kadar 8 futbolcuyu kadrosuna katan Bursaspor’da forvet transferi Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararına göre şekillenecek. Yeşil beyazlı kulübün Başkanı Enes Çelik’in sosyal medya hesabından yaptığı ‘2. Lig’de yabancı oyuncu izni verilmeli’ çağrısının ardından gözler TFF’ye çevrildi.
KARAR ÇIKARSA LİSTE HAZIR
Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle Bursaspor Başkanı Enes Çelik’in 2. Lig Kulüpler Birliği ve İskenderunspor Başkanı Hakan Bolat ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu’na çıkarma yaparak TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’yla bir görüşme yapması bekleniyor. Planlarını verilecek karara göre uygulayacak yeşil beyazlı ekipte, yabancı oyuncu oynatma kararı çıkması halinde transfer hedeflerini de belirlendiği öğrenildi.
KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM
Başkan Enes Çelik, sosyal medya hesabından 2. Lig’de yabancı oyuncu oynatılmasıyla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaşmıştı: “1. Lig’de 6-7 milyon bandında oynayacak oyuncuların, 2. Lig’de kalarak özellikle santrfor bölgesinde yerli oyuncu eksikliğinden dolayı 15 ila 25 milyon arası fiyat çekmeleri, mevcut ekonomik koşullarda hedefe oynayan 2. Lig kulüpleri açısından hem ekonomik hem de takım içi dengeler açısından kabul edilemez bir durumdur.”
BU OYUNU BOZMAK İÇİN…
“Bu durumu bazı kulüp başkanlarımız ve 2.Lig Kulüpler Birliği Başkanımız Sayın Hakan Bolat’la istişare ettik. Bu oyunu bozmak için bayram sonrası Futbol Federasyonumuza ziyarette bulunacağız. Federasyonumuzun uygun göreceği yaş sınırında 1 veya 2 yabancı oyuncu izninin verilmesini talep edeceğiz. Bu arz-talep dengesizliğinden kulüplerimizin olumsuz manada etkilenmemesi öncelikli talebimiz olacak.”
2. Lig Kulüpler Birliği’nden yabancı oyuncu önerileri
Bursaspor Başkanı Enes Çelik’in 2. Lig’de yabancı oyuncu oynatma izninin verilmesi gerektiğini belirten açıklamasının ardından 2. Lig Kulüpler Birliği’nin TFF’ye bu konuyla ilgili önerilerde bulunacağı maddeler ortaya çıktı. Buna göre 2. Lig Kulüpler Birliği’nin, 1. Lig’deki takım sayısının 20’ye sabitlenmesi ve her sezon 4 takımın 1. Lig’e çıkıp, 2. Lig’e 4 takımın düşmesi ve 3 yabancı futbolcu oynatma hakkı. Yabancı kuralı uygun görülmediği takdirde Türki cumhuriyetlerden 4 transfer yapılması ve oynatılması hakkı maddelerini sunacağı iddia edildi.