Bursaspor’un kurmaylarından OLAY’a özel; ‘Kimseden çekinmiyoruz’

Frutti Extra Bursaspor Genel Menajeri Nedim Yücel ve başantrenör Dusan Alimpijevic, OLAY Yazarı Altan Kutucu’ya yeşil beyazlı kulübün hedeflerini anlattı.

Bursaspor’un kurmaylarından OLAY’a özel; ‘Kimseden çekinmiyoruz’

Altan KUTUCU

Frutti Extra Bursaspor Genel Menajeri Nedim Yücel ve koç Dusan Alimpijevic ile takımın son durumunu, play-off’u ve sezonu konuştuk.

Sezon başı hedeflenenler, şimdi gelinen durum ve play-off’ta saha içi ve dışı müthiş maçlara sahne olacak Pınar KSK eşleşmesi için neler söylersiniz?

D.A: Geçen yıl Avrupa’da oynanan final sonrası bu sezon beklenti çok yüksekti. Her iki kulvarda play-off oynadık, bazılarının söylediği gibi takımda bir düşüş olduğunu kabul etmiyorum. Çok iyi takımların olduğu zor bir lig olan BSL’de haftalar önce 5. sırayı garantiledik. Üstümüzdeki 4 takımdan üçüne karşı birer galibiyetimiz var. Dolayısıyla play-off’ta herhangi bir takımdan korkumuz yok. Tabii kadrosunda üç faklı takım oluşturabilecek takımlardansa onlara göre az yabancıya sahip KSK ile eşleşmemiz daha iyi. KSK sezon başında Şampiyonlar Ligi hedefinden çabuk düşünce ligde toparlanarak buralara gelen bir takım. Biz de gidebildiğmiz yere kadar gitmek istiyoruz.

N.Y: Avrupa’da son haftalarda atılan bir basketin bile takımlara 2-3 sıra yer değiştirdiği çok zor bir grupta oynadık. Bazı şanszızlıklar da yaşadık. Sonuçta bu senenin şampiyonuna elendik. Ligimiz de ise her takımla oynayabilecek durumdayız ve play-off da en iyi sonucu almak istiyoruz.

Geçen sene Avrupa’da muhteşem başarı sonrasında bu seneki erken elenme, kariyerinizde düşündüğünüz başka takımlar ve hedefler var mı?

D.A: Avrupa çok zor bir kulvar. Özellilkle geçen sezon Obradovic’in Partizan’ı, Bologna ve çok zor İspanyol ekipleri arasından final oynayarak büyük iş yaptık. 3 sene de kulübün nereden nereye geldiği düşünülürse ne kadar zor işler başarıldığı, kulüp yönetimi, sponsor uyumunun bu gelinen yerde ne kadar önemi olduğu görülür. Benim şu anda kulübümle 1 yıl daha sözleşmem var. Tabii ki oyuncularıma ve bana teklifler gelecektir, bu çok doğal ancak şu an bunları değil sadece play-off’a odaklanmış durumdayım.

Onuralp’in sizinle yükselen performansı, takımda sıkıntılı uzun pozisyonu ve sonradan katılan Aubrey Dawkins’in istenen verimi vermemesi hakında neler dersiniz?

D.A: Onuralp pek çok takımın takip ettiği bir oyuncu haline geldi. Elbette takımın başarısını büyük katkı yaptı. Sonuçta yaşı daha genç, full konsantre kalamadığı dönemler oldu ama verimini kaybettiğini hiç düşünmüyorum. Tecrübe olarak üstüne koydukça çok daha iyi duruma gelecektir. Dawkins konusu çok enteresan; çok iyi karakter, atlet bir oyuncu ancak uyum oluşmadı ve verimsiz bir hamle olarak göründü. Bu durum hem yönetim hem de benim için ders alınabilecek büyük tecrübe oldu. Ahmet için ise çok insanı bir durum, basketbol önemli ama insan hayatı, ailesi çok daha önemli. Biz kulüp olarak çıkış yapabilecek Türk oyuncuları oynatan bir kulübüz, ancak Fenerbahçe’den bu düşünce ile aldığımız Ahmet de maalesef bu durumu yaşadık. Avrupa’da da transferin bittiği sırada olunca yerine takviye de yapamadık.

Çok başarılı bir sponsor ilişkiniz var, Frutti Extra ile bu daha ne kadar gider, ligimizde bu sezon bütçe olarak nerelerdesiniz?

N.Y: Sponsorumuz Frutti Extra ile mükemmmel bir uyumumuz var ve devam ediyoruz. Takıma, şehre müthiş katkıları var. Lig de 8 ila 10. bütçeye sahibiz. Bütçemizin büyük bölümünü sponsorumuzdan karşılıyoruz, zira diğer gelirler pandemi ve döviz kuru yüzünden çok azaldı. Bütçeyi sezon içinde çok aşan kulüpler oldu. Pek çok yabancı değiştirdiler, biz bu konuda hiç taviz vermedik. İlk yarıyı 4 yabancı ile bitirip sonradan ilave yaptık. Her sene üzerine koyarak dengeli devam ediyoruz. Kulüp olarak futbol ve basketbolun ayrı olduğu ülkedeki tek kulübüz ve bu konuyu Başkanımız Sezer Sezgin ile çok araştırdık, kafa yorduk ve başarılı bir yapıya kavuşturduk. Diğer kulüpler kapımızı çalarak bu modeli kendilerine uyarlamak için yardım istiyorlar.

Altyapıya verdiğiniz önemi Banvit ve sonra BJK’da çok iyi işler yapan Ahmet Gürgen’i getirerek gösterdiniz, buradan ne kadar bir sürede A Takıma oyuncular gelecek?

N.Y: Altyapıya çok önem veren bir kulübüz. Başlarda işimiz çok zordu. Altyapı oyuncumuz neredeyse yoktu, ancak yaptığımız hamlelerle kısa zamanda epey yol aldık. TB2L’de takımımız var ve genç oyuncularımızı orada oynatıyoruz. Yaşları daha küçük, 2-3 sene içerisinde A takımda oynayacak hale geleceklerdir. Dereceden daha önemli olan doğru yetişen oyuncular ve A takım da süre alabilen oyuncular istiyoruz.

Yılların köklü kulübü Tofaş ile güzel bir rekabet içerisindesiniz, çok kısa zaman da çok yol kat ettiniz, ilişkiler hakında düşünceleriniz nelerdir?

D.A: Tofaş basketbol kültürü olan çok başarılı bir kulüp. Avrupa da Bursa denince ilk Tofaş akla gelirdi. Biz geçen seneki Avrupa başarımız ile iki yıldır biraz öne çıktık ve yol aldık. İki Bursa takımı olarak güzel bir rekabetimiz var ve Tofaş’a büyük saygı duyuyorum.

N.Y: Biz sadece sahada rakibiz dışarıda çok güzel bir dostluğumuz var. Son iki yılda biz biraz öne çıktık ancak Tofaş yapılanma ve kültür olarak hep örnek aldığımız bir kulüp.

Taraftarlarınız bu ligin en ateşli en renkli profili onlar hakkında neler söylersiniz?

D.A: Onların beni onurlandırmasını çok seviyorum ve burada olmaktan çok mutluyum. Kulübün çok kısa zamanda buralara gelmesinde büyük katkıları var. Belki iki senedir başardıklarımızın ne kadar zor olduğunun farkında değiller, normalmiş gibi görüyor olabilirler ancak süreçte inişler çıkışlar olacaktır. Hiçbir zaman bize desteklerinden vazgeçmemeleri çok önemli.

N.Y: Bizim taraftarımız Avrupa’da en heyecan veren taraftar. Bursa’da en zor deplasman olarak tescillendi. Bunun üzerine daha fazla söylenecek bir sözün olmadığını düşünüyorum.

Bu güzel sohbet için çok teşekkürler. Play-off’ta saha avantajının rakiplerde olduğu ve iki maç kazananın turu geçeceği; Frutti Extra Bursaspor-Pınar KSK ve Tofaş-Fenerbahçe Beko, TBL’de de Finalspor-Sigortam.Net serilerinde şehrimizin takımlarına bol şanslar diliyorum.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X