Bursaspor’un kurtuluşu Vakıfköy’de

Gençlik Geliştirme Kurulu’nun tanıtım toplantısında konuşan Ali Ay, yeniden çıkışın reçetesini verdi: Başkan Ay, Bursaspor’un geleceğinin altyapıda olduğunu belirtirken, “Bursaspor A Takımı’nda içimizden çıkan en az 4-5 futbolcu olması lazım. Tekrar şampi

Bursaspor’un kurtuluşu Vakıfköy’de

ERKAN SAĞLIK

Bursaspor’da yenilenen tüzük sonrasında oluşturulan Gençlik Geliştirme Kurulu öyeleri, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde yapılan toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Dr. Recai Özdemir başkanlığındaki kurulda Prof. Dr. Tahir Baştaymaz ve eski yöneticilerden İlyas Acar yer aldı. Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Ali Ay, Bursaspor’un geleceğinin Vakıfköy’de olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ‘Başkan danışmanı olarak 3 arkadaşımız ile anlaştık. Bizi kırmadıkları için teşekkür ediyorum. Gönüllük esasına göre çalışacaklar.’

4-5 FUTBOLCU ÇIKMALI

‘Biz Bursaspor’da en az 4-5 altyapı ürünü oyuncunun direkt oynaması gerektiğini savunuyoruz. Şu andaki bütçelerimiz ile bu işin üstesinden gelinemeyeceğini, tekrar şampiyon olmamız için de altyapıdan 4-5 oyuncunun olması gerektiğini defalarca söyledim. Artık egolarımızı fiilen bir kenara bırakalım. Bizim önceliğimiz Bursaspor’un altyapısı. Recai Özdemir’in bu konu ile ilgili epey çalışmaları var. Tahir Başyatmaz da ona keza. İlyas Acar’ı zaten daha önce biliyorsunuz.’

FARKLI BAKIŞ AÇISI

‘Bu arkadaşlarımız Adnan Hocamız ile beraber beni temsil ederek görev yapacaklar. Görev tanımlamasını ilerleyen günlerde yapacağımız toplantıda kararlaştıracağız. Tekrar söylüyorum Başkan olarak beni burada temsil edecekler’ dedi. Gençlik Geliştirme Kurulu Başkanı Dr. Recai Özdemir, ‘Başkanımızın teklifini gönüllülük esasıyla seve seve kabul ettik. Buraya yeniden keşif yapmaya gelmedik. Amacımız farklı bakış açısıyla konuya yaklaşmak’ dedi.

YÜK OLMAMALIYIZ

Prof. Dr. Tahir Baştaymaz de ‘Bizim yapacağımız şey sadece ve sadece Bursaspor’un başarısı için yardım etmek. İnşallah bu konuda başarılı oluruz’ diye konuştu. Daha önce pilot takım Yeşil Bursa’da başkanlık Bursaspor’da da yöneticilik yapan İlyas Acar ise, ‘Bu kurulunun özerk hale getirilmesi gerekiyor. Bursaspor’a yük olmadan sponsorlarıyla, çalışanların kalitesi ve eğitimiyle sürekliliği sağlamak için  elimizden geleni yapacağız’ şeklinde görüş belirtti.

Adnan Örnek: 21 futbolcu milli oldu

Gençlik Geliştirme Sorumlusu Adnan Örnek, bu sezon altyapıda eğitim alan 21 futbolcunun Genç Milli Takım’a gittiğini kaydetti. Örnek, ‘Başkanımızın dediği gibi gerçekten yeni tesis önemli. Hem lise hem de yeni tesis binası. Projeler neredeyse bitti. Dün itibariyle 3 arkadaşımız da U16 Milli Takımı’na gidiyor. Ben göreve geldiğimde 2-3 isim Genç Milli Takımlara gidiyordu. Bu yıl itibariyle bu sayı 21’e yükseldi’ dedi.

THY söz verdi

Yeni tüzüğe göre bütçenin yüzde 10’unu altyapıya aktaracaklarını söyleyen Başkan Ali Ay, Türk Hava Yolları’ndan 3-3.5 milyon TL beklediklerini söyledi.

Başkan Ali Ay, altyapının kendine ait bir bütçesi olması gerektiğini söyledi. Ay, ‘Yeni tüzüğümüze göre bütçemizin yüzde 10’unu altyapıya aktarmak gerekiyor. Benim için önemli olan buradaki sponsorlukların artması. 2018-2019 yılları itibariyle sponsorluk için THY ile görüştük. Öyle tahmin ediyorum ki, 3-3.5 milyon TL’lik altyapı sponsorluğu için bize söz verdiler’ dedi. Amatör şubelerin Bursaspor’a malieytinin 11-12 milyon lira arası değiştiğini anlatan Başkan Ay, ‘Altyapıya gelen kurullardan basketbol ve voleybol içinde oluşturacağız. Bursaspor’un artık amatör branşlara para aktarmamasını istiyoruz’ diye konuştu.

Stadyum bitince U21 Özlüce’ye

Başkan Ali Ay, stadyumdaki eksiklerinin tamamlanması ve kulüp binasının oraya taşınmasıyla birlikte U21 takımın Özlüce’ye geçeceğini söyledi. Ay, ‘İdari bölümün bulunduğu alt katı da olduğu gibi U21 takımımıza hazırlayacağız. Belki de yeni sistemde U23 olacak. Özlüce’deki sahalarımızdan bir tanesine de portatif tribün yapmayı düşünüyoruz. U21 takımımız maçları orada oynasın ve A takım hocalarımız da maçları izlesinler’ dedi.  

Hayırsever  işadamı bekliyoruz 

Başkan Ay, ‘Vakıfköy’de yapılmasını istediğimiz Spor Lisesi için taslak projeler geldi. Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ile temastayız. Lise konusunda muhakkak bir hayırsever çıkacak. Lise tabii ki önemli ama ondan önce bu tesisin yenilenmesi gerekiyor. Yaklaşık 40 yıllık bir tesis’ dedi.

Ömer Erdoğan’dan cevap bekliyoruz

Başkan Ali Ay sportif Direktörlük için Ömer Erdoğan’dan cevap beklediğini belirterek, ‘Sportif direktörlüğü hepinizden fazla istiyoruz. Bu işler bugünden yarına olacak şeyler değil. Kriterler çok farklı. İstediğimiz, Bursaspor’a yakışabilecek isimler. Bir kere her şeyden önce çok namuslu dürüst bir kişi olması lazım. Bu sektör suistimallere çok açık. Ömer Erdoğan arkadaşımızdan cevap bekliyorum. O da olacak inşallah’ dedi.

Tavan 1,5 milyon Euro!

Transfer için çalışmalara başladıklarını ifade eden Ali Ay, ‘Transfer için çalışmalarımız var. En az 2-3 defa izlenerek isimler alacağız. Transferde çok büyük paralar vermek istemiyorum. Bu işlerden çok büyük olaylar dönüyor. Bursaspor’a uygun düzgün futbolcular almak istiyoruz. Mümkün olduğu kadar bonservisi elinde futbolcular ile görüşmeye çalışıyoruz. Belki 1.5-2 milyon Euro bonservisiyle birlikte 1-2 futbolcuya verilebilir. Tam çilek olmasa da yarım çilek olabilir’ diye konuştu.

Tanıtım toplantısına Başkan Ali Ay, İkinci Başkan Ali Ademoğlu, Bursastore’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Dinsever ve kurulda görev yapacak olan kulübün eski yöneticilerinden İlyas Acar, eski futbolcu Dr. Recai Özdemir, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tahir Baştaymaz katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X