Bursaspor’un lig karnesi nasıl? 7 dakika bile oynamadan gitti!

TFF 1.Lig’i 46 puanla 10. sırada tamamlayan Bursaspor’da 35 futbolcu forma giydi… Burak Kapacak, Burak Altıparmak, Emirhan Aydoğan ve İsmail Çokçalış sergiledikleri performansla sezona damga vuran isimler oldular…

Bursaspor’un lig karnesi nasıl? 7 dakika bile oynamadan gitti!

Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle iki dönem kadrosuna takviye yapamayan ve altyapısından yetiştirdiği oyuncularla mücadele eden Bursaspor, TFF 1.Lig’de 34 haftalık maratonu 46 puanla 10. sırada tamamladı.

Teknik Direktör Mustafa Er yönetiminde inişli çıkışlı bir sezon geçirse de sergilediği mücadeleci futbolla futbolseverlerin takdirini kazanan yeşil beyazlı takımda 35 futbolcu ligde süre aldı.

SADECE 4 MAÇTA SUSTULAR
Oynadığı 34 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 16 yenilgiyle 46 puan elde eden Bursaspor, attığı 56 gole karşılık kalesinde 57 gol gördü. Yeşil beyazlılar, bu sezon sadece Tuzlaspor, Balıkesirspor, Menemenspor ve Keçiörengücü maçlarını gol atamadan tamamladı.

Zorlu maratonda Burak Altıparmak, 32 maçta 2793 dakika süre alarak zirvede yer alırken, Burak Kapacak da 32 maçta 2685 dakikayla adaşını takip etti. Bu üçlüyü 30 maçta 2649 dakikayla Emirhan Aydoğan ile 2238 dakikayla İsmail Çokçalış takip etti.

SKORA KATKI VERDİLER
Bursaspor’un bel kemiğini oluşturan dörtlüden Burak Kapacak ile Emirhan Aydoğan 7’şer gol, Burak Altıparmak 2, İsmail Çokçalış da bir gol atma başarısı gösterdi. Takımın büyük umutlar bağladığı Özer Hurmacı 20 maçta sadece 1153 dakika giyerek 2 gol atabildi.

Devre arasında Alman ekibinin yolunu tutan Ali Akman 18 maçta 1560 dakika forma giyerken attığı 10 golle takımın en golcüsü oldu. Altyapıdan A kadroya alınan isimlerden Bilal Güney, Mustafa Yılmaz, Zeynullah Türkay, Abdülkadir Gül, Ömer Turan Görgüç, Enes Gökhan Yıldırım, Hasan Sabri Karaca ve Eren Tunalı ligde forma şansı bulamadı.

7 DAKİKA OYNAYIP GİTTİ
İlk yarıda takımdan ayrılan Serdar Özkan 1 maçta 7 dakikayla en az oynayan isim oldu. Kadro dışı bırakılan Sedat Dursun da 90 dakika süre alabildi.

Genç oyunculardan Kadir Yiğit 2 maçta 20, Şamil Can Bahçeli de 2 maçta 30 dakika forma giydi. Timsah’ta 4 kaleci forma şansı bulurken, Mehmet ataberk dadakdeniz 20 maçta 1741 dakika, Deniz Aydın 8 maçta 643, Canberk Yurdakul 8 maçta 623, Talha Yakın da son 2 maçta 51 dakika süre aldı.

Alkışlar Altıparmak’a

Bursaspor’un 2020-2021 sezonu istatiklerinde Burak Altıparmak zirveye çıktı. 31 yaşındaki futbolcu lig vce kupa maçları birlikte değerlendirildiğinde 32’si lig, 2’si de kupa olmak üzere 34 resmi maça da ilk 11’de başlayıp 2 bin 976 dakika sahada kaldı. Tecrübeli futbolcuyu, 2 bin 824 dakika ile Emirhan Aydoğan, 2 bin 763 dakika ile de Burak Kapacak takip etti.

Emirhan sarıya doymadı

Bursaspor’da en agresif futbolcu 8 sarı kart gören Emirhan Aydoğan oldu. Emirhan’ı Furkan Emre Ünver ve İsmail Çokçalış 6’şar, Aykut Akgün ve Ozan İsmail Koç 5’er, Burak Altıparmak, Burak Kapacak, Cüneyt Köz, Tuğbey Akgün, Kerem Şen, Özer Hurmacı ve Ali Akman 4’er sarı kartla takip etti. Bu sezon direkt kırmızı kart gören tek oyuncu kaleci Mehmet Ataberk Dadakdeniz oldu. Yeşil beyazlılarda çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan iki isim bulunurken ise Özer Hurmacı ile Ozan İsmail Koç.

Kapacak kendini aştı

Bursaspor’un lig maratonunda en çok gol atan oyuncusu 10 golle Eintracht Frankfurt’a giden Ali Akman olurken, Burak Kapacak da önemli bir istatiğe imza attı. Teknik Direktör Mustafa Er yönetiminde bu sezon bambaşka bir kimliğe bürünen Burak Kapacak, 7 gol 7 asistle takımına katkı verdi. Ayrıca Emirhan Aydoğan 7 gol 4 asist, Burak Altıparmak 2 gol 9 asistle oynadı. Batuhan Kör de ligde 7, kupada 4 golle en golcü isim olarak dikkat çekti.

Çokçalış’tı nazara geldi!

Bursaspor’da en çok çıkış yapan isimlerden biri de İsmail Çokçalış oldu.

Performansıyla Ümit Milli Takıma kadar yükselen İsmail, ligde 25 maçta 2238 dakika forma giyerken 1 gol atıp, 3 asist yaptı. Transferin de gözdesi olan İsmail, 5 Nisan’daki Altay maçında aldığı darbe sonucu sakatlanarak çapraz bağlarından ameliyat olup sezonu erken kapatmak zorunda kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X