Bursaspor’un Muhammed Ali’si

‘2016 yılına kadar mukavelem var ama inşallah sözleşmem uzar’ diyen tecrübeli kanat oyuncusu ‘Gelen teklifler beni ilgilendirmiyor. Amacın çok çalışıp kulübüme fayda olmak ve A Milli formayı kapmak’ şeklinde konuştu.

Bursaspor’un Muhammed Ali’si

2012-2013 sezonu; 29 maç, 3 gol, 4 asist…2013-2014 sezonu; 42 maç, 7 asist…2014-2015 sezonu; 31 maç 5 asist…

Bu rakamlar aslında her şeyi anlatıyor. 

Bursaspor’un en istikrarlı isimlerinin başında geliyor o. 

2012’de iki alt ligden geldiği vakit formayı kapacağı tahmin edilmedi ancak kısa sürede yeşil beyazlıların  vazgeçilmezlerinden biri oldu. 

Şener Özbayraklı’dan bahsediyoruz…

Sahadaki çalışkanlığı, mütevazi kişiliğiyle camianın kısa sürede benimsediği isimlerden olan 25 yaşındaki sağ kanat oyuncusu OLAY SPOR’un konuğu oldu, dobra dobra açıklamalar yaptı. 

Hayali olan A Milli Takım formasına da kavuşan Şener’le A-Z’ye herşeyi konuştuk. Şenol Güneş’in Bursaspor’a kattıklarından tutun da, hedeflerine kadar…

İşte Şener’le yaptığımız keyifli söyleşi…

**Milli Takıma kadar yükseldin, formayı giydin. Nasıl bir duyguydu, neler yaşadın?

Her futbolcu yetiştiği ülkenin milli formasını giymek ister. Bu benim hayalimdi. Ama bu benim çok küçük hayalimdi. Bunu devam ettirmek önemli. Bir defa gidersiniz ama devamı gelmezse bu insanda psikolojik olarak kötü şeylere yol açar. O yüzden inşallah benim öyle olmaz ve devamlı milli takıma çağırılan bir isim olurum.

**Oynadığı mevkide sen ve Gökhan Gönül gösteriliyor. Gökhan’ı nasıl buluyorsun?

Benden yaşça çok büyük ve çok daha tecrübeli. Milli takımda idmanlarda elimden geleni yapmaya çalıştım. Ama daha kendimi kanıtlamam ve tecrübelendirmem lazım. Ben daha yolun çok başındayım. Ama ilerleyen zamanlarda formayı alacağıma inanıyorum.

**Sözleşmen 2016’da bitiyor. Neler düşünüyorsun gelecekle ilgili?

Bursaspor’a geleli 2.5 sezon oldu. Burada hiç kötü anı yaşamadım. Çok fazla maça çıktım hiç yedek kalmadım ve burada çok mutluyum. Gelecekte ne olur bilinmez. 2016 yılına kadar sözleşmem var ama inşallah sözleşmem uzar. Kulüpten teklif geldi ama ikimizde birbirimizi şuan zorlamıyoruz.

**Bursaspor’da en az para alan isimlerden birisisin. Sözleşmenin yenilenmesi konusunda sana bir söz verildi. Bu konuda bir gelişme var mı? 

Başkanla biz sezon başından beri konuşuyoruz bu konuyu. İkimizinde birbirimize sözü var. Söz verdiyse yerine getirir. İnşallah kulüp olarak rahatlarızda daha iyi şartlarda oturur konuşuruz.

**Şenol Güneş için neler söylersin…

Bize çok fazla katkısı var. Her futbolcuyu idare etmek zordur ama kendisi yıllardır futbolun içinde ve bu tecrübesini bize iyi hissettiriyor. 

Şenol hocaya diyecek birşeyimiz yok. Biz ona birşey veremeyiz ama o bize çok fazla şey veriyor. 

**Hakkında özellikle devre arasında birçok transfer söylentisi çıktı. Neler yaşandı bu süreçte?

Transfer sorularıyla gerçekten çok karşılaştım.  Benimle hiç birebir görüşme olmadı. Belki başkan ve menajerle olmuştur ama ben transfer konularını hep medyadan takip ettim. Kulübe teklif gelmiş ama şartları falan duymadım ki olmadı. Beni de ilgilendirmiyor. Ben en iyi şekilde performansımı sergileyip kulübümde kalmak isterim. Tekliflerin olması gurur verici ama benim sözleşmem var.

**Fernandao gol krallığına doğru koşuyor. Mutlu sona ulaşabilir mi? 

Herkes gol krallığını konuşuyor. Benim çevremde herkes biliyor Fernandao’nun çok iyi golcü olduğunu. İnşallah Fernandao gol kralı olurda bizi gururlandırır. Ve bizde ona asistlerle katkı sağlamak istiyoruz.

**Kulüpte maddi bir sıkıntı var. Futbolcular olarak size nasıl yansıyor, etkileniyor musunuz?

26 hafta geçti, geçen seneden bazı sıkıntılar var ama bu şeyler bize yansıtılmamaya çalışılıyor. Normalde insan bunları takar ama biz sezon başından beri sahaya çıktığımız anda herşeyi unutuyoruz. Bu konuda başkanımızın en iyi şeyi yapacağını düşünüyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Bunlara ayıracak zamanımız yok.

**Hedef kupa…Gençlerbirliği rövanş maçı için nasıl geçer?

Ligde 4. olmamız ve kupa finalinin Bursa’da olması bizim için çok önemli. Gençlerbirliği’nin bir çıkışı var ama bizde sezon başından beri çok iyiyiz. İlk maçın 1-1 olması onlar için avantaj gibi gözükse bile biz ikinci maçta çıkıcaz ve iyi bir oyunla turu sonuna kadar zorlayacağız.

**Beşiktaş maçında son saniyelerinde bir pozisyon yaşandı. Penaltı ve kırmızı kart…Doğru bir karar mıydı?

Benim tek tepkim ‘bize olsa verilirmiydi?’ acaba. Bunu çok fazla konuştuk. Hayati bir karardı  o. Benim şahsi fikrim penaltı değil. Çevremdeki herkes penaltı değil dedi. Hatta o pozisyon ceza sahası dışında olsa faul bile verilmezdi. Çok ağır bir karar oldu. Maçı kaybettik ve benim 1 haftam gitti. 

Çok zoruma gitti. Ama bu futbol ve lig boyunca böyle hatalar devam ediyor. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamam.

**Bir ara Bursaspor ciddi hakem hatalarına maruz kaldı, camiadan büyük tepkiler geldi. 

Hakem hataları bize çok oldu. Aslında belki diğerlerinede oldu ama dikkat etmedik. Fakat bize üst üste çok fazla şeyler oldu. Bunu Şenol hocamız çok dile getiriyor. Hakemle tartışmayın hatta “o hata yapsın bırakın siz gidin gol atın” diyor. İlerleyen haftalarda umarım ki böyle hatalar olmaz.

**En istakrarlı futbolculardan birisisin. Bu başarılı ve kısa zamanda yakaladığın yükselişi neye bağlıyorsun?

Ben altta oynadığım zamanda aynıydı. Ben yapım olarak maç kaçırmıyorum. Geldiğimden beri sakat ve cezalı durumlar hariç her maçı yakaladım. Bence oynamak çok önemli. Bulunduğunuz ülkenin en üst liginde mücadele ediyorsunuz. Sakatlık çok kötü bir şey. Allah kimseye böyle dert vermesin. İnşallah bende yaşamam ve her sezon 30 maç üzeri oynayarak takımıma katkı veririm.

**Lig’de ilk 3 sırada bulunan takımlar oldukça istikrarsız bir görüntü çiziyor. ‘Bunların yerinde biz olmalıydık’ diyor musun?

Biz ilk maçta hissetik bunu. Galatasaray maçında üstün olan taraf bizdik sonra Beşiktaş’la oynadık yine üstün oynadık ama yenildik. Belki biz o üstünlüğümüzü skora yansıtmış olsaydık 1 yada 2. sırada olurduk. Ben gerçekten o yarışta olmak isterdim. Artık 4. olmak istiyoruz. Bir cezamız var bunu bu sene bitirmek amacındayız. 

**Milli Takıma Bursaspor’dan tam 6 futbolcu gitti. Bunun sebepleri neler?

Bursaspor tarihinde ilk defa 6 futbolcu bu göreve layık görüldü. Bu bizim içinde çok gurur verici. Çünkü orada en çok futbolcu bizden vardı. İnşallah bu sayılar artar 6 ile kalmaz. İnşallah 11’i biz yaparız. Bunun sırrı çalışmaktan geçiyor. 

**Bu sezon tribünler çoğu maçta boş kaldı. Bu anlamda bir mesajın var mı?

Biz geçen sene çoğu maçı iyi taraftarla oynadık. Bu sezon futbol olarak çok iyi gidiyoruz ama taraftarlar pek gelmiyor. Stad dolu olunca çok daha iyi oynuyoruz. Belki gelmiş olsalar biz ilk 3 içinde olabilirdik. Artık 8 hafta var kalan zamanda eğer doldururlarsa yine bize çok katkıları olur.

**Gelecek sezonla alakalı Fernandao, Josue, Belluschi, Civelli kalmalı şeklinde yorumlar yapılıyor. Sen nasıl bakıyorsun bu olaya?

Şu anda Belluschi, Fernandao, Josue ve Şenol Güneş’in katkıları çok fazla. Bunu demeleri çok normal. Çünkü bu isimler başarının yarısı. Bizde istiyoruz kalmalarını. Çünkü seneye çok daha iyi işler yapabiliriz. Şartlar oluşursa kesinlikle kalsınlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X