Bursaspor’un parlayan yıldızları! Bakın nereyi hedefliyorlar?

Pazartesi akşamı oynayacakları Eskişehirspor maçını kazanmayı hedeflediklerini belirten genç oyuncular, “Vakıfköy’de her zaman altın gibi çocuklar var” diyerek altyapıya övgü yağdırdılar. Ali Akman İspanya, Batuhan Kör ise İngiltere ligini kendine yakın bulduğunu da dile getirdi…

Bursaspor’un parlayan yıldızları! Bakın nereyi hedefliyorlar?

TFF 1.Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda aldığı başarılı sonuçlar kadar genç oyuncularının performanslarıyla da gündemden düşmeyen Bursaspor’un yıldız adayları gözünü Avrupa’ya çevirdi. Türk futbolunun ve Bursaspor’un genç yıldızları Ali Akman ile Batuhan Kör TRT Spor’a verdikleri röportajda, hedeflerinin doğru planlama ile Avrupa olduğunu ifade etti. İki oyuncu da milli takımda görev almak istediklerini de dile getirdi.

SÖZLEŞME İÇİN ERKEN
Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan 18 yaşındaki Ali Akman, “Öncelikle burada elimden geleni vermeye çalışıyorum. Sözleşme konusunu konuşmak için erken. Her zaman Avrupa’da oynamak isteyen bir futbolcu oldum. İnşallah nasip olur. Ancak şu an sadece önümüzdeki Eskişehirspor maçını düşünüyorum. İyi bir takımımız var. Hakkımda haberler çıkıyor. Lille ile görüşmedim. Avrupa’da her ligi izliyorum ancak İspanya Ligi’ni her zaman daha yakından takip ediyorum ve oyunuma yakın bulunuyorum. İdolüm Liverpool forması giyen Roberto Firmino” dedi.

GEÇEN SENE ŞANS VERİLMEDİ
Bursaspor altyapısından övgüyle söz eden Ali Akman, geçen sezonla ilgili olarak şunları söyledi: “Geçen sene Vakıfköylü oyunculara şans verilseydi böyle bir patlamayı yine görebilirdiniz ama bize şans verilmedi. Vakıfköy’de her zaman altın gibi çocuklar vardı ama biz sahaya sürülmedik. Şans verildiği için yeteneklerimizi sahada gösterebiliyoruz. Biz oynadıkça güçleniyoruz, özgüven kazanıyoruz ve sahaya kendi yeteneklerimizi daha iyi yansıtabiliyoruz. Her şey oynamaktan geçiyor.”

OYNADIKÇA GÜÇLENİYORUZ
“Sezon başı istediğimiz düzeni oturtamadık çünkü her şey oynamaktan geçiyor. Biz oynadıkça güçleniyoruz, özgüvenimiz artıyor ve yeteneklerimizi sahaya yansıtıyoruz. Yedek kulübesinde de çok yetenekli arkadaşlarımız var. Biz oynadıkça onlar da özgüven kazanıyor, diyor ki benim altyapıda geçen sene oynadığım arkadaşım performans gösteriyor. Onlar da çıkacaklar ve aynı performansı gösterecekler.”

AYHAN AMCAM İDOLÜM
“Maçlarda 11 oyuncu ile neredeyse Vakıfköy’den oynuyoruz. Şans geldiğinde genç oyuncular bunu her zaman iyi değerlendirmek ister. Oynamak çok önemli. Her şey oynamaktan geçiyor. Amcam Ayhan Akman’nın futbolcu olması çok büyük bir etki yaptı. Küçükken hem imrenir, hem de onun gibi bir hayatım olmasını isterdim. Amcam da bu konu da bana hep güven verdi. Yürümeye top oynayarak başlamışım. Bu da doğuştan gelen bir şey. Amcamı idolüm olarak gördüm.”

KENDİMLE GURUR DUYDUM
Batuhan Kör ise takım içerisinde aile ortamı olduğunu ifade ederek, “Ziraat Türkiye Kupası’nda Süper Lig takımı Göztepe’ye 4 gol atmak güzel bir şey. Hayatımda en keyif aldığım maçlardan biriydi. Takım olarak çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. 4 gol atmamda takım arkadaşlarımın çok büyük bir katkısı oldu. Eve vardığımda ‘kendimle gurur duydum’ diyebilirim. Öncelikle her şeyimi Bursaspor’a vereceğim. Doğru planlama ile Avrupa’ya gitmek isterim. İngiltere Ligi’nin bana uygun olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X