Bursaspor’un yükünü çekti ama…

Bursaspor’un bu sezon attığı 25 golün 12’sinde onun imzası var… Yeşil beyazlı takımın gol yükünü çeken 24 yaşındaki hücum oyuncusu Diyarbekir maçı sonrasında 7 maç ceza almasına rağmen sezonu gol krallığında beşinci sırada tamamladı.

Bursaspor’un yükünü çekti ama…

Emre KURTBAY

Sezon içinde yaşanan büyük kaosların ardından 2. Lig’e veda ederek TFF 3. Lig’e düşen Bursaspor’da sezon içinde hücuma en çok katkı veren isim Çağatay Yılmaz oldu.

Transfer yasağı nedeniyle kadrosuna takviye yapamayan, elindeki tecrübeli isimleri de tutamayan yeşil beyazlı ekipte, hücumu tek başına sırtlayan oyuncu olan Çağatay Yılmaz, oynadığı 24 maçta rakip fileleri 12 kez sarsmayı başardı.

CEZAYA RAĞMEN BEŞİNCİ BİTİRDİ

Bu alanda uzun bir süre gol krallığında zirvede yalan 24 yaşındaki hücum oyuncusu, sezonu gol krallığında 14’er gollü Esenler Eroksporlu Alperen Karaman ve Sertaç Çam, Karacabey Belediyesporlu Ersel Aslıyüsek ile 13 gollü 1461 Trabzon FK oyuncusu Batuhan Kör’ün ardından beşinci sırada tamamladı. Diyarberkirspor maçı sonrasında 7 maç ceza alan Çağatay Yılmaz bu ceszaya rağmen ilk 5’te yer almayı başardı.

12 GOLE 9 KATKI

Bursaspor Çağatay Yılmaz’ın ardından atılan 12 golü ise 9 futbolcu paylaştı. Yeşil beyazlılarda Yılmaz’ın ardından ikinci sırada 3 golle Berat Altındiş yer alırken Eren Güler de 2 gol kaydetti. Timsah’ta Abdullah Tazgel, Bilal Güney, Eren Tunalı, Furkan Emre Ünver, Hamza Baran Arıkan, Kerem Dede ve Yiğit Fidan da 1’er gol kaydetti. 1 golü ise rakip futbolcu kendi kalesine attı.

 

BURSASPOR GOL ATAN OYUNCULAR

Çağatay Yılmaz 12
Berat Altındiş 3
Eren Güler 2
Abdullah Tazgel 1
Bilal Güney 1
Eren Tunalı 1
Furkan Emre Ünver 1
Hamza Baran Arıkan 1
Kerem Dede 1
Yiğit Fidan 1

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Bursaspor malesef 3. lige düştü. Düşüş nedeni olarak “takımın genç oyunculardan oluşması” bahanesine sığınıldı. Ancak futbolcuların disiplinsizliği bir o kadar etkili oldu. Bu durumu göz ardı etmemek lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X