Bursa’ya 16 yeni okul

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, 16 yeni okul yapılacağını açıkladı.

Bursa’ya 16 yeni okul

TAHA TÜTÜNCÜ

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, 2023 Genel Seçimleri’nin ardından geçen iki yılda Bursa’ya yapılan merkezi hükümet yatırımları ile 2024 yerel seçimlerinden sonra AK Partili belediyeler tarafından yürütülen proje ve çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi.

Gürkan, özellikle üniversite öğrencilerine yönelik yurt kapasitesi konusunda Bursa’nın önde gelen illerden biri olduğunu vurgulayarak, “Bursa, üniversite ve yurt konusunda Türkiye’nin en iyi şehirlerinden biri. Şu anda yaklaşık 15 bin yatak kapasitesine sahibiz. Hedefimiz bu sayıyı 19 bine çıkarmak” dedi.

Yeni yatırımlarla birlikte üniversite öğrencilerinin barınma sorununun minimize edileceğini belirten Gürkan, “Bursa Teknik Üniversitesi kampüsü içine 750 kişilik erkek, 1250 kişilik kız yurdu yapıyoruz. İnegöl’e 500 erkek, Gemlik’e ise 500 kız öğrenci yurdu kazandırıyoruz” dedi.

Eğitimde kaliteyi artırmayı hedeflediklerini söyleyen Gürkan, sınıf başına düşen öğrenci sayısını 24’e indirmek istediklerini dile getirdi. Aynı zamanda Gürkan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 16 okul yatırımı sözünü aldığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X