Bursa’ya 215 milyon liralık spor yatırımı

Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Bursa’nın birçok modern spor kompleksine kavuştuğunu kaydeden Bursa İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, 4 yıl içerisinde Bursa’ya 215 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Bursa’ya 215 milyon liralık spor yatırımı

Okul Sporları Koordinasyon toplantısında 400 beden eğitimi öğretmenle bir araya gelen Bursa İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumun spora büyük destek sağladığını söyledi.

 

Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’nın birçok modern spor kompleksine kavuştuğunu kaydeden İl Müdürü Şahin, “Sporun gücü ve önemi her geçen gün artıyor. Uluslararası alanda marka olmuş birçok organizasyona artık Türkiye imza atıyor. Kış sporları merkezi olma hedefi olan Bursa’da olimpik ölçülerde Buz Hokeyi ve Pateni Salonunu bitirme aşamasındayız. Yine milli takım kamplarının Bursa’da rahat bir şekilde yapabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte 200 kişilik çok modern bir Sporcu Kamp Eğitim Merkezini, Gürsu Sporcu Fabrikasını ve Osmangazi Belediyesiyle ortaklaşa Türkiye’nin ikinci kapalı atletizm salonunu Bursa’ya kazandırıyoruz. Bunun yanı sıra ilçelerde çeşitli tesisler ve kompleksler yapıyoruz. Yine İnegöl’de, Gemlik’te, Gürsu’da ve Nilüfer’de gençlik merkezleri inşa ediyoruz. 4 yıl içerisinde 215 milyon liralık bir yatırım Bursa’ya kazandırıldı. Bunlar adeta Bursa’nın vizyonunu birkaç yılda değiştirecek yatırımlar” dedi.

Merkezi yatırımların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve okul sporlarına önemli destekler sağladığını ifade eden Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin öncülüğünde 30’u aşkın okulda okul spor salonu açıldığını ve salon yapılması hedeflenen okulun 100’den fazla olduğunu bildirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi, İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle geçen yıl düzenlenen Spor Şenliklerine 200 bine yakın çocuğun katıldığını sözlerine ekleyen Şahin, sporu güçlendirmek için Büyükşehir Belediyesiyle birlikte beden eğitimi öğretmenlerine temel spor malzemeleri vermek için çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Okul Sporlarına 603 okulun katıldığına işaret eden Şahin, 2 bin 897 takım bünyesinde çoklu branş sayısında 45 bin 37 çocuğun sporla buluşturulduğunu söyledi.

 

Türkiye Şampiyonalarında 168 altın, 149 gümüş, 282 bronz olmak üzere toplam 599 madalyanın kazanıldığını belirten Şahin, Liseler Arası Dünya Şampiyonasında da Bursalı sporcuların hem takım hem ferdi olarak dünya şampiyonluğu ve dünya ikinciliği başarılarına da imza attığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X