Bursa’ya 5 yılda 700 milyon Euro’luk yatırım

Bursa’daki fabrikalarında 8 bin kişiyi istihdam ettiklerini dile getiren Steven Young, gelecek 3 yılda da yatırıma devam edeceklerini vurguladı.

Bursa’ya 5 yılda 700 milyon Euro’luk yatırım

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Akademi projesi kapsamında işdünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Young, buradaki konuşmasında Bosch’un Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 1’inden fazlasını gerçekleştirdiğini söyledi. Bosch’un tüm dünyada 49 milyar euro ciroya ulaştığını belirten Young, Bursa’daki fabrikalarından da 5 kıtada 40’tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını vurguladı. 

 

Bursa’da 8 bin kişiye istihdam sağladıklarına dikkat çeken Young, “Bursa’ya son 5 yılda 700 milyon Euro yatırım yaptık. Yan sanayimiz için önemli fırsatlar oluşturduk. Önümüzdeki 3 yılda da yatırım trendini sürdüreceğiz. Bursa bizim için önemli olmaya devam edecek” dedi.

SAHAYI İYİ TANIMAK GEREK

İş hayatında kendisini başarıya taşıyan unsurlar hakkında da açıklamalarda bulunan Young, başarılı olmak için akademik kariyerin yetmediğini dile getirdi. Young, “Sosyal altyapıya da ihtiyacınız var. Toplumu ve bulunduğunuz sahayı iyi tanımanız gerekiyor. Yıllarca çalıştığım bölgeleri tanımaya çalıştım” diye konuştu. Bosch’ta da nitelikli istihdam, öngörülü ve sistematik yaklaşımla başarıya ulaştıklarına işaret eden Steven Young, Bosch olarak faaliyet gösterdikleri bölgelere sosyal sorumluluk projeleriyle de katkı sağladıklarını ifade etti. Young, özellikle eğitim, çevre ve teknoloji konusunda seçici olduklarını kaydetti.

OYUNUN İÇİNDE OLMALIYIZ

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Young, “Türkiye, 2023 yılı için önemli ve zor hedefler belirledi. Bu hedeflerin zorlayıcı olması önemli. Çünkü zor hedefler çıtayı da yükseltir. Türkiye son 1-2 yılda yerinde saydı. Ancak şimdi seçimin rafa kalktığı yeni bir dönem başladı. Önümüzdeki dönemde master plana ihtiyacımız var. Bizim bu süreçte icat çıkarmamız gerekiyor. Özellikle yazılım sektöründe büyük potansiyel var. Hindistan dünyanın bilgi işlem merkezi olma yolunda önemli mesafe kaydetti” dedi. Türkiye’nin 190’dan fazla üniversiteye ve genç bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Steven Young, “Bizler de oyunun içinde olmalıyız” diye konuştu.

BURSA LİDER ROL ÜSTLENDİ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da, toplantının açılışındaki konuşmasında Türkiye’nin 2023 hedeflerinde Bursa’nın lider bir rol üstlendiğini belirtti. Kentte, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma konularında önemli bir atılım peşinde olduklarını dile getiren Onur, “Bugüne kadar Bursa iş dünyasının beklentileri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz 60’dan fazla eğitim programından yaklaşık 4 bin 500 kişi faydalandı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X