Bursa’ya bin 300 km pedal çevirerek geldiler

İkisi de öğretmen olan Gülsüm ve Önder Sayar çifti, 2 yaşındaki kızları Yaprak Nil Sayar ile beraber, 3 kişilik özel bisikletleriyle Samsunʹdan bin 300 kilometre pedal çevirerek Bursa’ya geldi. 21 gün süren yolculuk ardından otobüsle Adana’ya dönen Sayar

Bursa’ya bin 300 km pedal çevirerek geldiler

Adanaʹda tarih öğretmeni 31 yaşındaki Gülsüm Börklüyüce Sayar ile teknoloji tasarım öğretmeni eşi, 39 yaşındaki Önder Sayar, 2 yaşındaki kızları Yaprak Nil Sayar ile otobüsle geldikleri Samsunʹdan, 3 kişilik özel bisikletleriyle, Karadeniz turu yaparak Bursaʹya geldi. 


Bin 300 kilometre yol kateden Sayar ailesi, 21 gün süren yolculuğun ardından Bursa’ya ulaşabildi. Ege ve Akdeniz turu da yapan Sayar çifti, bu gezide de 2 bin kilometre yolu  27 günde tamamlamıştı. 

2 YAŞINDAKİ KIZLARIYLA BERABER 21 GÜNDÜR PEDAL  ÇEVİRDİLER 

Fırsat buldukça kısa bisiklet turları yaptığını söyleyen Önder Sayar, şöyle dedi:

“Bisiklet merakım çocuk yaşta başladı. Daha sonra motosiklet kullanmaya başladım, ancak motosikletin sağlığıma zarar verdiğini düşünerek tekrardan bisiklet kullanmaya devam ettim. Eşim ile birlikte uzun turlara çıkmaya başladık. Ege ve Akdeniz turlarını tamamladık son olarak da  Samsun’dan Bursa’ya olan turumuzu an itibariyle bitirdik. Samsun’dan Bursa’ya bin 300 kilometre yol yaptık. Tarihi ve turistik mekanları gezerek keyifli bir yolculuk geçirdik. 21 gün süren turumuzda günde maksimum 7 saat pedal çevirdik. 2 yaşındaki kızımız olduğu için onunla da vakit geçirdik. Yolda zorluklarla da karşılaştık. Bazı bölgelerde çakıl taşları olması bizi olumsuz etkiledi. Öte yandan otomobil sürücülerin kimi zaman süratli araç kullanıyor. Bunlar dışında başka biz olumsuzluğumuz olmadı.”

“ŞEHİRLERARASINDA BİSİKLET YOLU İSTİYORUZ” 

Bisiklet kullanmaya eşi Önder Sayar’ın merakıyla başladığını belirten anne Gülsüm Sayar, 2 yaşındaki kızımız Yaprak ile ilk uzun tura çıktıklarını anlatırken şöyle dedi:

“Samsun’dan çıkarak, Bursa’ya güzel bir yolculuk gerçekleştirdik. Turumuz oldukça zordu ancak güzel yanları daha fazlaydı. Yaprak hem eğleniyor, hem de bisiklet ile Türkiye’yi tanıma fırsatını buluyor. Günün belirli saatlerinde pedal çevirmeye mola verip, onu parka götürüp eğlenmesini sağlıyoruz. Turumuza devam ederken, geçtiğimiz köylerden meyve alarak Yaprak’ın beslenmesini gerçekleştiriyoruz. Turumuzu 21 günde bitirebildik. Ancak yollarda ciddi sıkıntılar çektiğimiz bölümler oldu. Otomobil sürücüleri oldukça süratli araç kullanıyor. Şehir merkezlerin de az da olsa bisiklet yolları var ancak şehirlerarası yollarda da bisiklet yolu istiyoruz. Biz bu bisiklet ile 3 can taşıyoruz. Bizlere yol verilmesi her zaman yararımıza olur.”

Sayar çifti, okulların açılmasıyla uzun bisiklet turlarına ara vereceklerini ancak kısa turlar ile devam edeceklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X