Bursa’ya binlerce turist getiren Sager Travel; ‘Turizmde yeni başarı hikâyeleri yazabiliriz’

SAGER TRAVEL, 2008 yılından bugüne Bursa’ya her yıl binlerce yabancı turist getiriyor. TÜRSAB Güney BYK Üyesi ve Kokartlı Turist Rehberi olan SAGER Travel CEO’su Doğan Sager, Bursa’nın sağlık turizmi başta olmak üzere pek çok alanda katma değeri yüksek turizm potansiyeli bulunduğuna dikkat çekiyor. Sager ayrıca; Bursa Yenişehir Havalimanı’na inecek yabancı uçaklara teşvik uygulaması getirildiğinde 2024 yılında Bursa turizminin patlama yaşayacağını öngörüyor.

Bursa’ya binlerce turist getiren Sager Travel; ‘Turizmde yeni başarı hikâyeleri yazabiliriz’

Bursa’nın Orta Doğu turizm pazarındaki en deneyimli tur operatörlerinden biri olan SAGER Travel CEO’su Doğan Sager, turizmde artık yeni başarı hikâyelerinin yazılması gerektiğini vurguladı. Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği’nin başkanlığı görevini de yürüten Sager, Bursa turizminin Avrupa ve Orta Doğu pazarında markalaşması için başta Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve diğer paydaşlarla birlikte ortak hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Turizm bir bütündür” diyen Sager’e göre zorlu geçecek 2024 yılı turizm sezonunda Bursa’da yeni şeylerin söylenmesi gerekiyor.

Sayın Doğan Sager, Bursa ve Türkiye’ye geçtiğimiz yıllarda birçok yabancı turist getirdiniz. Özellikle sağlık turizmi konusundaki çalışmalarınız yeni yılda da devam edecek mi?

Evet devam edecek. Geçen yıl biliyorsunuz Bahreyn’den Bursa’ya direkt uçuş yapıldı. Bursa’nın yurtdışına açılabilmesi için gereken her şey var aslında. Tarihi, doğası, mutfak kültürü ve sağlık turizmine uygun tıbbi tesisleri ile Bursa dünyanın önemli cazibe merkezlerinden biridir. Biz yıllardır sağlık turizmi çalışmalarının içindeyiz. Özellikle de ben bunu Bursa’da yapmaya çalışıyorum. Hastalar Bursa’ya geldiğinde hem sakinlik hem de nezih hastane şartlarında tedavi görmek istiyor.

Turizm ve sağlık turizmi açısından tesis anlamında Bursa yatırımlarını tamamlamış durumda mı sizce?

Aslında turizm ve sağlık turizmi hizmetleri entegre bir biçime büründü. Geçen sene de yatırımlar devam etti. Biz geçen sene Bursa’ya tur operatörlerini davet ettik. Sager Travel olarak hedeflerimizi onlara aktardık. O toplantılarda Bursa’nın, turizm ve sağlık turizmi yatırımı anlamında dünyanın birçok şehrinden daha ileride olduğunu anlattık. İşte buradaki en büyük hedefim Bursa’nın ana destinasyon olmasıdır. İstanbul doldu artık. Bütün kongreler, bütün gezi turları ve hatta sağlık turizmi anlamında İstanbul tam kapasiteyle çalışıyor zaten. Biz Türkiye’ye daha fazla turist getirmek istiyorsak bunu biraz ülkemizin farklı şehirlerine yaymamız gerekiyor.

Örneğin turist kafilesi getiren bir charter uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uygun SLOT alabiliyor mu?

Doluluk o kadar fazla ki, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek olan bir uçak SLOT alamıyor ve yurtdışında başka bir havalimanına gitmek durumunda kalıyor. Bu yüzden Yenişehir Havalimanı bizler ve Bursa için çok önemli. Bursa’yı bu yüzden ana destinasyon yapmak istiyoruz. Örneğin, bugün İznik’in hakkı yeniyor. Bu konuyu daha ayrıntılı konuşmak gerekiyor.

İznik konusu çok önemli… Turistik aktivitelerin İznik’teki destinasyonlara yayılabilmesi için neler yapılmalı sizce?

İznik ilçesi Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorlukları için tarihi çok büyük anlamlar taşımaktadır. Farklı inanç türlerine yuva olmuş İznik harika doğal atmosferiyle büyüleyici bir yer. Bursa’nın bir ilçesinde böylesine zengin bir kültürel miras varken neden daha verimli kullanılmasın? Bana göre Vatikan’dan daha fazla turist çekmeyi hak ediyor. Hâlâ İznik’te ziyarete açılmamış birçok tarihi eser bulunuyor. Bununla birlikte konaklama tesisi yatırımlarına da önem verilmelidir.

Peki, yerel yönetimler bu konuya nasıl katkı sağlayabilir?

Bir şeye ne kadar uzun süreli ve akılcı yatırım yaparsanız o kadar kazancınızı artırırsınız. Turizm gelirlerinin artırılması ve hatta yerel yönetimlerin bizlerle işbirliğine gitmesi çok önemli bir çaba. Belediyelerin ötesinde Yenişehir Havalimanı’nın daha doğru değerlendirilmesi gereklidir. Bu iletişimlerin bir an önce başlatılması gereklidir.

Sayın Sager, çalışmalarınızın devamını ve başarılarınızın artmasını diliyoruz. Son olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutladığımız 2023 yılı ve sonrası için duygu ve düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum. Büyük zorluklar içerisinde bir savaş verdiler ve bizlere bir ülke bıraktılar. Bu ülkenin de hiçbir şeyi yoktu. Şimdi biz varız ve onların bıraktığı yerden devam edip ülkemizi kalkındırmamız gerekiyor. Aynı ruhla ve aynı cesaretle. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü bütün vatandaşlarımıza kutlu olsun.

“Turizmi çeşitlendirmek gerekiyor”

“Turizmi çeşitlendirmek gerekiyor.”
“Sağlık Turizmi konusunda Avrupa ve Orta Doğulu turistleri çekerek hem hastanelerde, hem otellerde, hem de civardaki birçok tesiste hizmet vererek turizm gelirini artırmak mümkün. 2024 yılında sağlık turizmi alanında atağa geçmek durumundayız.”

“Farklı ülkelerde atılımlar var, geç kalmayalım…”

“Her gün yurtdışındaki otel fiyatlarını araştırıyorum. Fiyatların Türkiye’dekine göre düşük olduğunu görüyorum. Kırgızistan, Gürcistan, Türkmenistan, Rusya ve bunun gibi birçok ülke turizm konusunda atağa geçmiş durumda. Ülkemize daha fazla turlar düzenlemek için kısa süre içinde bir Orta Doğu gezisi yapacağım. Oradaki çözüm ortaklarımız ile planlamalar yapacağız. Yerinizde oturarak ilerleyemezsiniz, bu yüzden dünyadaki uluslararası seyahat hizmetlerini tek tek inceleyip ülkemizdekiler ile kıyaslamalar yapmamız gerekiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X