‘Bursa’ya Eximbank şubesi istiyoruz’

Bursa iş dünyası temsilcileri, asıl amacı ülke ihracatını geliştirmek olan Türk Eximbank’ın sağladığı avantajlardan daha kolay yararlanmak için şehirde şube açılmasını talep ediyor.

‘Bursa’ya Eximbank şubesi istiyoruz’

Türk Eximbank’ın Bursa irtibat ofisinin şube olması yönündeki çalışmalara Bursa iş dünyası temsilcileri destek verdi.

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2012 yılında Bursa’da Türk Eximbank Şubesi açılması için bir dizi girişim başlattı. Bu girişimler sonrasında bankanın Bursa İrtibat Ofisi’ndeki 1 olan personel sayısı önce 2’ye, ardında da 3’e çıkarıldı. Personel artışı ile Bursalı sanayicilerin bankadan kredi kullanma oranları da artmaya başladı. 2012 yılına kadar yıllık 200 milyon dolar olan kredi kullanımı, geçen yılsonunda 1,2 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk 6 ayında Bursalı sanayiciler 600 milyon dolar dolayında Türk Eximbank kredisi kullanırken, yılın ikinci yasında kredi kullanımının 1 milyar doları aşmasına kesin gözüyle bakılıyor. İş dünyası temsilcileri, Türk Eximbank’ın irtibat bürosunun şube olmasını bekliyor.

ÖNEMLİ BİR EKSİK

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, “Temel hedefi İhracatı artırmak olan Türk Eximbank’ın Bursa’daki irtibat ofisinin bağımsız bir şubeye dönüşmesi ile kentimizdeki ihracatçı firmaların avantajlı ihracat kredilerine ulaşması daha da kolay olacaktır” dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay da, “Üretimin, sanayinin ve ihracatın merkezi Bursa’da Türk Eximbank’ın tüm bankacılık işlemlerinin yapılacağı tam yetkili bir şube yerine irtibat bürosuyla hizmet vermesi kent ekonomisi açısından önemli bir eksikliktir” diye konuştu.

DAHA FAZLA YARARLANACAĞIZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, “Ülkemizin ihracatını sırtlayan Bursa’da ihracatçılar için önemli avantajlara sahip olan Türk Eximbank kredilerine ulaşmanın daha kolay olması adına Bursa’daki irtibat ofisinin şube olmasını bekliyoruz” şeklinde görüş belirtti. Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İlker Oral ise Türk Eximbank’ın, Bursa’da şubeleşmesinin ülke ihracatına büyük katkısı olacağını ifade etti. İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin de, şube açılması durumunda ihracatçıların Türk Eximbank’ın sağladığı kredi avantajlarından daha fazla yararlanabileceklerini kaydetti.

KREDİ TALEPLERİ HIZLI SONUÇLANACAK

BUSİAD Başkanı Günal Baylan, “Yetkili bir şubenin açılması, Bursa gibi bir sanayi ve üretim şehrinde zaman tasarrufu ve ilgili kredi taleplerinin daha hızlı sonuçlandırılması açısından oldukça faydalı olacaktır” derken, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses ise “Ülke ihracatının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan Bursa’da Türk Eximbank Şubesi olmamasını bir eksiklik olarak görmekteyiz” dedi. BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek de, “Türkiye ihracatının yüzde 10’unu yapan Bursa’da Türk Eximbank şubesinin ihracatçıların finansman işlerini bürokrasi açısından kolaylaştıracağına dikkat çekti. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, Bankanın Bursa’daki irtibat ofisini şubeye çevirmesi gerektiğini düşünmekteyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X