Bursa’ya Halk Sağlığı Merkezi

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde yapılması planlanan Halk Sağlığı Merkez’leri (HASAM)konusunda Bursa’da çalışmalara başladıklarını belirterek, ilk etapta 4 tane HASAM kurulacağını söyledi.

Bursa’ya Halk Sağlığı Merkezi

HASAM’ların içerisinde birçok birinci basamak sağlık hizmeti olacağını dile getiren Dr. Akan, “Bu merkezlerde mesai saatleri dışında da aile hekimliği, kanser erken teşhis ve tarama, anne çocuk sağlığı, çevre sağlığı,  evde sağlık, koruyucu ağız ve diş sağlığı, verem savaş gibi tüm birinci basamak sağlık hizmetleri olacak. Uygun mekânlarda laboratuar ve görüntüleme hizmetleri ile desteklenerek verilecek. Ayrıca vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

Bursa’da İlk aşamada 4 tane HASAM kurulacağını vurgulayan Dr. Akan, “Yıldırım’da Bağlaraltı Eğitim Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde planlanan Halk Sağlığı Merkezi’nin tefrişatını tamamladık. Bu merkezimizde koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilmesini ayrıca diyetisyen ve psikolog istihdam edilmesini planlandık. Merkezimizi görüntüleme ve laboratuar hizmetleri ile destekledik” diye konuştu.

Dr. Akan ayrıca; Osmangazi Demirtaş Aile Sağlığı Merkezi, Nilüfer Görükle Kurtuluş Aile Sağlığı Merkezi ve Kestel Ahmet Vefik Paşa Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde birer Halk Sağlığı merkezi açılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X