Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Aslında… Planlı ve ani gelişen programları nedeniyle çok yoğun günüydü. Buna karşın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey o yoğunlukta zaman açıp Olay’ı ziyarete geldi.
Başta…
Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan olmak üzere, Olay Medya yöneticileri ve yazarları olarak Bozbey’le keyifli bir sohbet yaptık.
Can alıcı soru da…
“Ne olacak bu Hamitler Çöplüğü?” sorusuyla, kapanan Olay TV’nin Son Genel Yayın Müdürü olan meslek büyüğümüz İsmail Öztat’tan geldi.
Bozbey’in verdiği cevap ise resmen şok ediciydi:
“Belediye olarak öğrenince çok üzüldüğüm bir şey var. Bursa’nın çöpünü döktüğümüz Hamitler’deki depolama alanının büyük bölümü halen vatandaş mülkiyetinde. Çöpü dökmüşüz, ama kamulaştırmamışız.”
Araya girip…
“Çöplük kaçak mı?” diye sorduğumuzda, “Evet, çöplüğün maalesef bir kısmı kaçak” dedi ve bir kaçak daha açıklayıp ikinci şoku yaşattı:
“Tıpkı çöp depolama alanı gibi; Hamitler Mezarlığı’nın da bazı bölümleri kamulaştırılmamış ve halen vatandaş mülkiyetinde.”
Ardından…
“Akıl alacak gibi değil” deyip ekledi:
“Büyükşehir Belediyesi mezar yerini parayla satıyor, ama sattığı o yer vatandaşın mülkiyeti. ”
Yani…
Çöplük gibi mezarlığın da bir bölümü kaçak konumunda.
Bu noktada…
Hamitler’deki çöp depolama alanını taşıma kararlılığında olduklarını tekrarlayınca, Karacabey’den gelen tepkiyi anımsattık.
Bozbey de şunu söyledi:
“İtirazlar elbette olacak, saygı duyuyoruz. Fakat artık sistemler ve teknolojiler değişti. Bizim projemiz yerleşim alanlarına uzak yerde. Üstelik bilim insanlarının raporlarına göre yapacağız.”
Şunu da ekledi:
“Geçen dönem Kayapa’da düşünülen yer yanlıştı. O dönem bilim insanlarının raporunda da yerin yanlışlığına dikkat çekilip başka bir yer öneriliyordu, ama yönetim o yerde ısrar etti.”
Kararı şu:
“En doğru yer için bilim adamlarının raporlarına göre hareket edeceğiz.”
Büyükşehir teknolojide Nilüfer’in gerisinde
Sohbette… Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 10 aydır Bursa’ya hizmet eden Mustafa Bozbey, şaşırdıklarından birini şöyle açıkladı:
“Büyükşehir’de bir yönetim sistemi kurmaya çalışıyoruz. Yönetebilir olması gerekir. Gelin görün ki, Büyükşehir teknolojisi, Nilüfer Belediyesi’nin 10-15 yıl gerisinde. Bir bilgiye çok zor ulaşılıyor.”
Şunu da ekledi:
“Kuracağımız sistemle her bilgiye cepten bile ulaşılabilecek.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…