Bursa’ya havacılık okulu kuruluyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Bursa’nın Yenişehir İlçesi’nde havacılık okulu kurmayı planlıyor.

Bursa’ya havacılık okulu kuruluyor

KKTC Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Yenişehir’e kurmayı planladıkları, havacılık alanında eğitim verecek olan üniversiteyle ilgili bilgi vermek üzere Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Görüşmeye Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile Girne Amerikan Üniversitesi yöneticileri katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karaloğlu: “Yeni yapılan 3’üncü köprü, otoyol ve havaalanı ile birlikte gelişimine hız katan Bursa’yı yatırım için cazip hale getiriyor. Yenişehir, İstanbul’daki havaalanlarına alternatif havalimanı olarak değerlendirilebilecek yapıya sahip. Havacılıkla ilgili eğitimde de, yatırımda da uygun bir alan gibi görünüyor. Yenişehir’in havacılık eğitim alanı olmasıyla ilgili biz de gereken desteği sağlarız” dedi.

Serhat Akpınar da üniversitelerinde 110 farklı ülkeden öğrenci bulunduğu belirterek, “Özellikle havacılık alanında eğitim sürecimiz başladı ve yapılanmalarımızı tamamladık. Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında şuanda sivil havacılık işletmelerinde eğitim başlayan ilk üniversiteyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde Sivil Havacılık izni olan 3 üniversiteden biriyiz” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, üniversite yöneticilerine bilgi verildiğini kaydederek, “İlçemizin havaalanı gibi bir değere sahip olması ayrıca bir avantaj. Fakülte için gereken desteği vereceğiz” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X