Bursa’ya iki büyük yatırım!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yapımı süren yatırımlarla ilgili gelişmeleri bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’ya iki büyük yatırım!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Devlet kimi ilçeleri stratejik olarak büyütmek ve geliştirmek için önem arz eden yatırımlarını buralara kaydırıyor.

Orhaneli geçmişte sahip olduğu yeraltı zenginlikleriyle TKİ ve termik santral gibi büyük yatırımlar aldı. Sonrasında ikisi de özelleşti ama bölgenin gelişiminde bu 2 yatırım büyük rol oynadı.

Yüzlerce insan buradan emekli oldu.

Zengin krom cevherine de sahip bu topraklara şimdi özel sektör eliyle kromun ileri safha işlemesinin yapılacağı ferrokrom tesisleri yapılıyor.

Yatırım tamamlandığında yılda 100 bin ton yüksek karbonlu ferrokrom işlenecek ve 300 dolayında da bir istihdam bekleniyor.

AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan bu yatırımı yakından takip ediyor. Çünkü ilçesindeki işsizliği giderecek bir tesis. İnşaatı süren fabrikanın açılışını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.

Ferrokrom fabrikası paslanmaz ithali kaynaklı ülkemizin döviz kaybını da önleyecek.

Orhaneli kadar bu yatırım Türkiye’yi de olumlu manada etkileyecek.

Orhaneli ile birlikte bölgedeki diğer ilçelerin ekonomisine de katkı yapacak yatırımın hizmete girmesi dört gözle bekleniyor.

 

Gençlik Kampı ilçeyi Türkiye’ye duyuracak

Orhaneli’nin bitmesini beklediği yatırımlardan biri de Göynükbelen’deki Gençlik Kampı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla ihale ettiği proje kendini göstermeye başladı.

AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan, proje sahasında yaptığı incelemede, ”Söz verdiğimiz gibi projelerimiz devam ediyor. Türkiye’nin en büyük gençlik kampı inşaatı Göynükbelen Mahallesi’nde devam ediyor. İlçemizin ve Göynükbelen’imizin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak” dedi.

 

Başkan Turhan, projenin yapımına destek olan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’a teşekkür etmeyi de ihmal etmiyor.

Orhaneli’nin geleceği için projenin önemi böyle.

Büyükşehir Belediyesi’nin de bölgeye yaptığı en büyük yatırımlardan biri.

Türkiye’nin dört bir yanından gençler burada kampa katılıp Bursa’yı ve bölgeyi tanımış, güzel hatırlarla memleketlerine dönmüş olacaklar.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X