Bursa’ya iki yeni Islah OSB kurulacak

Barakfaki ve Akçalar sanayi bölgelerinde çalışmaların bittiğini dile getiren Vali Karaloğlu, söz konusu bölgelerin ıslah OSB statüsüne kavuşması için bakanlık onayını beklediklerini kaydetti.

Bursa’ya iki yeni Islah OSB kurulacak

Vali Münir Karaloğlu, sanayi kenti Bursa’nın çarpık sanayileşme sorununu ortadan kaldıracak çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Bursa’da uyumlu bir çalışmanın olduğunu belirten Karaloğlu, “Bursa’da 8 Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB) vardı ve birinin de Hasanağa bölgemizi genişletmek suretiyle ıslah çalışmalarını yapıyorduk. İki bölge ile 9’da 5’ini tamamlamış olduk. Barakfaki ve Akçalar Islah Organize Sanayi Bölgelerimizin yönetimini seçtik ve ilk toplantı kararlarımızı aldık” dedi. Alınan kararların Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na gönderileceğini ifade eden Karaloğlu, Bakan Fikri Işık’ın onayı ile hem Akçalar hem de Barakfaki’de Islah OSB’lern kurulacağını vurguladı.

DÜZENLİ BÖLGELERLE GELİŞECEK

Karaloğlu, ”Geçmişte belki imkansızlık, belki de kenti yönetenlerin sanayicinin arkasından gitmesi sebebiyle Bursa’da çarpık kentleşme ile çarpık sanayileşme de maalesef oluşmuş. İşte bu çarpık sanayileşmeyi ortadan kaldırmak, sanayinin çevreye olan etkisini en aza indirebilmek için başlatılan Islah Organize Sanayi Bölgesi çalışmasında iyi bir mesafe katettik. Bursa bir sanayi kenti ve Bursa sanayi kenti olmaya devam edecek fakat Bursa da sanayi düzenli bölgelerde gelişecek” diye konuştu. Vali Karaloğlu,  sanayinin çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek bir konuma geleceğini kaydetti.

OSB’LERİN ÖNEMİ ÇOK FAZLA

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, toplantıda iş dünyası adına bir konuşma yaptı. Burkay, ‘Günümüzün gelişen koşullarında özellikle sanayideki üretimin dünya ile rekabet edebilir hüviyete kavuşmasında Organize Sanayi Bölgelerinin önemi çok fazla’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X