Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Aslında belediyecilik, şehirlerde insana beşikten mezara yapılan bir sosyal destektir. Her ne kadar günümüzde ranta dayalı kentleşme ön plana çıkarılsa da belediyecilikte asıl amacın hemşeri hizmeti ve memnuniyeti olduğu bir gerçektir.
31 Mart yerel seçimlerinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da büyük bir değişim yaşandı. Seçimi kaybetmeyeceğini sanan iktidar partisi, aralarında Bursa’nın da olduğu ve garanti gördüğü çoğu merkezde, seçmene ‘Bu olacak ve ben belirlerim’ diye dayattığı adaylarla hüsrana uğradı.
CHP’nin öteden beri kıyılara, sahillere hapsolduğu düşünülürken, 31 Mart’da büyük bir patlama yaptı.
İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından AK Parti’nin elindeki Bursa’yı da kaptı.
Bursa, 47 yıl CHP tarafından kazanılamamış bir kent idi. Her ne kadar, 1999’da DSP ile kentte sol işbaşına gelmiş olsa da o seçimlerde, ABD tarafından Kenya’da paketlenip Türkiye’ye teslim edilen bölücü örgütün başının bu sonuçta etkisi olduğu biliniyor. Bursalılar da bölücübaşını Türkiye’ye getiren dönemin DSP Genel Başkanı ve başbakan merhum Bülent Ecevit’i belediyeleri de vererek ödüllendirmişti.
Gelelim Bursa’da şimdi yaşanan duruma.
Bursa’da hem Büyükşehir hem Osmangazi, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Harmancık ilçelerini CHP kazandı. CHP Bursa’da sosyal belediyeciliği öne çıkarıcı işlere imza atıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın bugün iki projeyi birden hizmete açıyor. Biri Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi diğeri Genç Kafe.
Eski başkan tarafından seçim öncesi tamamlanan Osmangaiz Meydanı içinde bugün hizmete girecek iki yatırım tamamen sosyal içerikli hizmetler. Kent Lokantası, kreş, kız yurdu da aslında birer sosyal proje. Başkan Aydın, betona yapıtırm yapmaktansa, insana yatırım yapıyor. Ve hepsi de ilçe halkından takdir topluyor.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…