Bursa’ya kadar olan kısım yıl sonunda bitecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir otobanının Bursa’ya kadar olan kısmının yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.

Bursa’ya kadar olan kısım yıl sonunda bitecek

Yıldırım, yaptığı açıklamada, mega projeler Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Körfez Köprüsü, üçüncü havalimanı, İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, Avrasya Tüneli projelerinin yapımının devam ettiğini hatırlattı.

Yavuz Selim Köprüsü’nün mayıs sonunda hazır olacağının altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti: ”Yollarıyla birlikte ağustosta hizmete veriyoruz. Rekor sürede yapıldı. Yıl sonu Avrasya Tüneli açılıyor. Körfez Geçişi Köprüsü’nden Gemlik’e kadar olan kısım, İstanbul’dan Gemlik’e, artı köprü mayısta bitiyor, Bursa’ya kadar olan kısım yıl sonunda tamamlanacak. Bursa’dan Manisa’ya kadar olan kısım ise 2017’nin sonunda bitecek. İzmir’den Manisa girişine kadar 22 kilometrelik kısım da yıl sonunda bitmiş olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X