Bursa’ya kötü haber! ‘Daha da düğümlenecek’

İzmir yolundan gelen trafiğin bir kısmı yakın çevre yoluna girmek için sağa yönelirken, Mudanya yolundan gelen trafiği engelliyor.Mudanya yolundan gelen ve şehre doğru giden trafik de yaklaşım şeritleri bitmeden sola yanaşmaya çalışıyor. Üstelik bu hareketler yaklaşık 400 metrelik bir alan içinde gerçekleşiyor.Aynı durum karşı yönde de yaşanıyor. Olay Yazarı Yaman Kaya bugünkü köşesinden Acemlerde yaşanan sıkıntıyla ilgili önemli bilgiler aktardı…

Bursa’ya kötü haber! ‘Daha da düğümlenecek’

Kafkas’ın önünden çıkan araçlar sola girmeye çalışırken şehir merkezinden gelen araçlar Mudanya yoluna girmeye gayret ediyor.

Çevre yolundan gelip Acemler kavşağından İzmir yoluna giren araç sola geçmek isterken bir diğeri BUSKİ yönüne geçmek istiyor.

Bursa’da trafiğin kalbi Acemler’de ulaşımı rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından Odunluk, Dikkaldırım ve Beşevler yönünden gelen araçların stadyumun yanından şehir merkezi yönüne bağlantısını sağlayacak yeni bir kol hazırlanıyor.

Bu projeye akademik itiraz geleceğini dünkü yazımda paylaşmıştım.

Bugün o itirazın detaylarını kısaca aktaracağım.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ülkü KüçükkayalarŞube Ulaşım Komisyonu’nun hazırladığı raporla ilgili şunları kaydetti:

“Geçen yıl Acemler Kavşağına direksiyonel kol yapılması düşünülmüş, uyarılar üzerine bu büyük yanlıştan dönülmüştür. Fakat tamamlanması için çalışmaların hızlandırıldığı Odunluk/Dikkaldırım bağlantısı ile ne yazık ki buna bir adet daha örülme eklenmiş olacak. Trafiği rahatlatma amacıyla yapılacağı açıklanan bu uygulama da bölgedeki sorunlara yenisini ekleyecektir. Devam eden bu örülme sorunuyla Acemler’in yükü artırılacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X