Bursa’ya ‘Marka’ AVM

Bursa’da alışveriş merkezi yatırımlarına bir yenisi eklendi. Birçok markaya ev sahipliği yapacak Sur Yapı Marka AVM’de, 75 bin metrekarelik kiralanabilir alan bulunuyor. AVM 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Bursa’ya ‘Marka’ AVM

ASLIHAN AYDIN

Sur Yapı Marka Alışveriş Merkezi (AVM), müşterilerine kapılarını açtı. Nilüfer’in Odunluk bölgesinde 650 milyon dolar yatırım ile hayata geçen ve içinde 373 rezidans ve home-ofis’in de bulunduğu karma projenin bir parçası olan Sur Yapı Marka AVM’de, 75 bin metrekare kiralanabilir alanda 250 mağaza yer alıyor. 

AVM’de ayrıca, 35 kafe ve restoran, bin 400 kişi oturma kapasiteli bir yeme-içme alanı ile geniş bir teras ve bin 800 araç kapasiteli otopark ziyaretçilerin kullanımına sunuldu. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, açılışta yaptığı konuşmada, yaklaşık 2,5 yıl önce Bursa’nın ekonomisine güvenerek bu yatırıma başladıklarını söyledi. 

Nilüfer’in şehrin en gelişen yeri olduğunu vurgulayan Elmas, “Önceliğimiz AVM yatırımıydı. Yatırımın büyüklüğünün yüzde 75’i AVM. Toplam inşaat alanı 230 bin metrekare. AVM’de şu an doluluk oranı yüzde 85. Bursa halkına alışveriş merkezimizin kapılarını açıyoruz, resmi açılış önümüzdeki aylarda yapılacak. Bu ay ramazanın bereketinden de faydalanmak istiyoruz” diye konuştu. 

KONUT TESLİMİ AĞUSTOSTA

Marka AVM’nin açık mağazalar ve kendi kadrosuyla birlikte şu anda 2 bin kişilik istihdam sağladığına dikkat çeken Elmas, “Tam kapasiteye ulaşınca da 3 bin kişilik bir istihdama çıkmış olacağız. Bir an önce açıp istihdama katkıda bulunmak için son 3,5-4 ayda büyük gayret gösterdik. Perakende sektöründe özellikle genç nüfusta istihdam yarattık” dedi. Karma bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Elmas, AVM’nin yanı sıra 373 rezidansın da bulunduğunu söyledi. Konutların da yüzde 75’inin satıldığını ifade eden Elmas, “Ağustos sonu eylül başı gibi teslimatlara başlayacağız. Kalan konutları da teslimata kadar satmayı düşünüyoruz” diye konuştu. 

BURSARAY YAKINLAŞACAK

Sur Yapı Marka AVM’ye ulaşımın kolaylaşması için Büyükşehir Belediyesi ile Bursaray’a istasyon ilavesi noktasında sponsorluk anlaşması yaptıklarını hatırlatan Altan Elmas, Nilüfer ile Acemler İstasyonları arasında bir durak ilave edileceğini hatırlattı.

Elmas, ”Bu nedenle 4 milyon liralık bağışta bulunuyoruz ve istasyonun ismi de Marka AVM olacak. Büyükşehir Belediyesi’ne trafiğin tek yöne dönüştürülmesi ile ilgili önerilerimiz de var. Ana kavşakta düzenleme yapıldı. Buradaki rondo kavşaklarda da düzenleme gerekiyor. Bunlar da yapıldığında bölgedeki trafik rahatlayacaktır, çalışmalarımızı yaptık” ifadelerini kullandı. Altan Elmas, Şırnak’ın Şenoba bölgesinde yaşanan helikopter kazası nedeniyle dün akşam yapılması planlanan Murat Boz konserini ileri bir tarihe ertelediklerini de sözlerine ekledi. 

DECATHLON GELİYOR

Sur Yapı Marka, Zara, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Zara Home ve Oysho’nun yanı sıra, Damat, DeFacto, Derimod, Divarese, Elle, Greyder Guess, Intimissimi gibi markalara ev sahipliği yapıyor. Popüler Fransız spor ürünleri perakendecisi Decathlon da önümüzdeki günlerde Sur Yapı Marka ile Bursa’daki ilk mağazasını açacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X