Bursa’ya modern laboratuvar

Bursa’da içerisinde tüberküloz, klinik ve klinik dışı laboratuvarlarını bulunduran yeni Halk Sağlığı Laboratuvarının inşasına başlandı.

Bursa’ya modern laboratuvar

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’daki halk sağlığı laboratuvarlarının Balıkesir, Bilecik, Yalova, Çanakkale, Kütahya ve Eskişehir gibi illere de hizmet veren bölgesel nitelikte olduğuna dikkat çekti.

Laboratuvarları tek bir binada toplama gerekliliği duyduklarını dile getiren Dr. Akan, “Halen hizmet veren tüberküloz laboratuvarımız Heykel’de, klinik dışı su analiz laboratuvarımız Tophane’de ve klinik laboratuarımız ise Hamitler bölgelerinde bulunmakta. Laboratuvarlarımızın 3 farklı noktada olması hizmetin hızlı ve etkin bir şekilde verilmesini engellediği gibi ulaşım maliyetleri, personel görevlendirmeleri gibi konularda da sıkıntılar yaşamamıza sebep oluyordu. Yeni laboratuvarımızla birlikte daha hızlı ve etkili hizmet vermenin dışında personelimizi de daha etkin kullanma imkânına sahip olacağız. Ayrıca yeni laboratuvarımızda bulunacak soğuk hava depoları, laboratuvar kitlerinin saklanmasında önemli rol oynayacak” dedi.

 

Laboratuvarın 6 bin 720 metrekare kapalı alana inşa edildiği bilgisini veren Dr. Akan, “11 Milyon 500 Bin TL’ye mal olan laboratuvarımızın içinde aşı deposu, su kimya laboratuvarı, su mikrobiyoloji, kan laboratuvarı, kan laboratuvarı, tüberküloz laboratuvarı olacak. Nilüfer Toplum Sağlığı Merkezi arkasında bulunan araziye inşa edilen yeni laboratuvar Eylül 2018 yılında tamamlanacak” ifadelerini kullandı. Yeni laboratuvara geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eski Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Resul Özbek’in ismi verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X