Bursa’ya sahip çıkmalıyız

Bursalı sanayici ve işadamları çevrenin korunmasına yönelik önemli mesajlar verdi. BOSİAD Başkanı Oral, hedeflerinin kirletmeden üretmek olduğunu belirtirken, BTSO Başkanı Burkay ”Bursa’ya sahip çıkmalıyız” dedi.

Bursa’ya sahip çıkmalıyız

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BOSİAD) geçen yıl Bursa OSB sınırları içinde başlattığı ve bu yıl tüm OSB’lere açılan ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nın ödül töreni önceki akşam Hilton Hotel’de gerçekleşti.

Törenin açılışında konuşan BOSİAD Başkanı İlker Oral, dünyanın hızla kirlendiğini ve doğal kaynakların tükendiğini söyledi. Böyle devam etmesi halinde yıllardır petrol için yaşanan savaşların yerini yakında su savaşlarına bırakacağını ifade eden Oral, şöyle devam etti: 

”Çocuklarımızın temiz bir dünyada yaşaması en büyük dileğimiz. Çevre sorunları denildiğinde ilk sıraya sanayi konuluyor. Üretim yapıldığı ölçüde kaynak tüketilmesi ve çevrenin kirletilmesi üretimin doğal sonucu olarak görülüyor. Ancak özellikle son yıllarda üretimle kaynak tüketimi ve çevre kirliliği doğrusallığının kırılması ya da ayrışması konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bizler, bu şehirde üretiyor, bu şehirde kazanıyoruz. Ve çok sevdiğimiz bu şehrin her değeri ile daha ileriye taşınması için kafa yoruyoruz. Üretmek birinci önceliğimiz. Kirletmeden üretmek ise hedefimiz.”

TÜRKİYE’YE YAYILMALI

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Başkanvekili Baran Çelik de, ekonomik faaliyetler içinde en önemli unsurun üretim olduğunu vurguladı. 2008’de ‘en çevreci OSB’ seçilerek bir ilke imza attıklarını hatırlatan Çelik, ”Çevrenin korunması hassasiyeti günümüzde önemli ancak gelecekte daha da önem taşıyor. Bu yarışmanın tüm ülkeye yayılması en büyük dileğimiz” diye konuştu. 

EŞİNE AZ RASTLANAN BİR ŞEHİR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, artık dünyada kentlerin yarıştığına dikkat çekti. Bursa’nın Türkiye’nin zenginlik merkezi olduğunu belirten Burkay, ”Bursalı diyor ki; ‘ben üretirim, bunu sınır ötesinde de satarım, dünyayla rekabet ederim ve yeni nesillere yaşanabilir çevreyi de bırakırım.’ Bursa, eşine çok az rastlanan doğal güzelliklere sahip bir kent. Buna sahip çıkmalıyız” dedi. 

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, çevrenin en kutsal değerlerden olduğunu ifade ederek, çevre konusunda çok sayıda projeye ve yatırıma imza attıklarını kaydetti. 

Üretimin sihirli bir kelime olduğunun altını çizen Altepe, ”Üretim, büyümek ve güçlü ülke olmak için önemli bir unsur. Bu konuda dünya da büyük bir üretim yarışı içerisinde. Dünyanın bütün güzelliklerini kullanıyoruz. Bizden sonra temiz hava ve su gelecek yıllara miras kalacak. Buna dikkat etmeliyiz. Herkes üzerine düşeni yapmalı” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından yarışmada birinci olan Karsan Otomotiv, Akbaşlar Tekstil ve Oerlikon Balzers’a ödülleri verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X