Bursa’ya şiddetli yağış uyarısı

Yurdun kuzey ve batı kesimini etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava, etkisini bugünden itibaren artırıyor. Bursa’da özellikle bugün kuvvetli yağmur beklenirken, vatandaşlar ve kent yöneticileri su baskınlarına karşı uyarıldı.

Bursa’ya şiddetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığı 4 derece birden düşerek gündüz 13 dereceye kadar inecek. Sıcaklık yarın ise daha da düşecek. Güzdüz sıcaklığı yarın en yüksek 7 derece olarak tahmin edilirken, şehir merkezinde karla karışık yağmur, kentin yüksek kesimlerinde de yağışın kara dönüşmesi bekleniyor.

Bugün Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Manisa çevrelerinde yağış bekleniyor. Son tahminlere göre, yağış beklenen yerlerde hava sıcaklığının da 4 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin güney ve batısı ile zamanla doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, Erzurum’un yükseklerinin karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

TEDBİRLİ OLUNMALI…


​Yağışların Aydın ve Muğla’nın kıyı ilçeleri (Kuşadası, Didim, Marmaris, Bodrum, Datça, Köyceğiz, Dalaman), bu sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X